Kokius žaidėjus vaikystėje mėgai labiausiai?

- Visi jie buvo labai kūrybingi, linkę atakuoti žaidėjai. Būdamas vaikas iš Liverpulio žaidėjų labiausiai mėgau Johną Barnesą ir Peterį Beardsley, kurie žaidė ir už Angliją. Abu jie buvo pagrindiniai "Liverpool" klubo žaidėjai, kurie sukurdavo situaciją įvarčiams ir juos įmušdavo. Iš Anglijos rinktinės labiausiai patiko Paulas Gascoigne‘as – fantastiškas žaidėjas.

Kas padarė didžiausią įtaką tavo karjerai?

- Mano tėtis, kuris aprūpindavo mane bucais, apranga ir mokėjo už keliones, kol tapau profesionalu. Jis retai praleidžia rungtynes, nesvarbu kur jos vyktų. Nuo 8 iki 17 metų didelę įtaką darė Steve‘as Highway, Liverpulio Akademijos direktorius. Sunkiais paauglystės metais jis man padėdavo susidoroti su visomis problemomis, kokios beiškildavo. Dar yra trys treneriai, su kuriais man teko dirbti: Gerard'as Houllier, padaręs mane Liverpulio kapitonu – tai buvo didelis įvykis mano karjeroje; Rafaelis Benitezas, pernai atvedęs "Liverpool" į Čempionų lygos nugalėtojus; bei pagrindinis Anglijos treneris Svenas Goranas Erikssonas.

Ką geriausiai įsiminei iš pasaulio futbolo čempionatų?

- P.Gascoigne‘ą, kai jis žaidė už Angliją 1990 metų pasaulio čempionate. Dar aiškiai atsimenu nesėkmę prieš Vakarų Vokietiją Turine. Sugebėjome patekti į pusfinalį, tačiau nepavyko pasiekti finišo. Tada žiūrėjau kartu su mama, tėčiu ir broliu – visi šokinėjome, kai buvo mušami baudiniai.

Kadangi paskutinį pasaulio futbolo čempionatą dėl nugaros traumos praleidai, ar šis dėl to yra dar svarbesnis?

- Taip, žinoma, jis man labai svarbus. Tai, kad 2002 metais dėl traumos turėjau praleisti pasaulio čempionatą – liūdniausias momentas mano karjeroje. Tai buvo košmaras. Taigi turiu puikią galimybę ten nuvykti ir atsigriebti už prarastą laiką. Tikiuosi, kad pasiseks. Vokietija man svarbi nepriklausomai nuo to, būčiau dalyvavęs Pietų Korėjoje ir Japonijoje vykusiame čempionate, ar ne. Vis dėlto manau, kad dėl nusivylimo, kurį patyriau praleisdamas 2002 metų čempionatą, tikiuosi iš jo šiek tiek daugiau. Viliuosi, kad po čempionato galėsiu grįžti ir pasakyti, jog man pasisekė. Jei labai pasiseks, galbūt net tapsiu pasaulio čempionu.

Ką tau reiškia pasaulio futbolo čempionatas?

- Pasaulio futbolo čempionatas yra išskirtinis dalykas. Vien dalyvavimas jame daug ką reiškia. Man teko žaisti svarbiose varžybose Čempionų lygoje, žaidžiau už Angliją ir UEFA Europos čempionate, tačiau pasaulio čempionatas vyksta tik kas ketverius metus ir kiekvienas futbolininkas svajoja jame sužaisti. Man tai bus puiki proga parodyti žmonėms visame pasaulyje, kad galiu dominuoti ir šiame lygyje. Jaučiuosi taip, lyg tarptautiniame lygmenyje galėčiau pasiūlyti šiek tiek daugiau ir Vokietija man bus puiki vieta tai įrodyti.

Kokie Anglijos šansai laimėti 2006 metų pasaulio futbolo čempionato taurę?

- Mūsų šansai laimėti pasaulio čempionatą labai geri, jeigu tik niekas nesusižeis ir visi žais aukščiausiame lygyje. Nors yra šešios ar septynios komandos, pajėgios tai padaryti. Daugumos žmonių numylėtinė – Brazilijos rinktinė. Pasitikėjimas ir tikėjimas, kuriuos mums suteikė pergalė prieš Argentiną (Anglija lapkritį nugalėjo šią Pietų Amerikos komandą 3:2) davė labai daug, tačiau privalome tai išsaugoti iki pat turnyro pabaigos. Esame pasirengę šiam pasaulio čempionatui. Yra daugybė puikių žaidėjų ir daugumai tai bus paskutinis pasaulio čempionatas, todėl jiems svarbu parodyti, ką sugeba. Komandoje vyrauja pasitikėjimas ir mes tikime, kad galime daug nuveikti. Turime pakankamai talento, kad laimėtume – tereikia ten nuvykti ir tai įrodyti.

Kokios pagrindinės Anglijos stipriosios ir silpnosios pusės?

- Mūsų pagrindinė stiprybė – fantastiška komandinė dvasia, stiprūs žaidėjai. Tiesiog esame tikrai gera komanda. Mūsų silpnybe tam tikra prasme gali būti susižaidimas ir mes sieksime Vokietijoje tai tinkamai pateikti. Tikiuosi, turėsime daug Anglijos gerbėjų stadionuose, kurie mus parems ir suteiks papildomo stimulo – jo mums gali prireikti.

Tavo sezonas prasidėjo pernai liepą, kai startavo "Liverpool" kampanija Čempionų lygoje ir gali užbaigti jį sužaidęs apie 60 rungtynių prieš tai, kai pasirodysi pasaulio čempionate. Ar tai kelia rūpesčių?

- Ne, aš dėl to nesijaudinu. Apie nuovargį ir išsekimą imu galvoti tik tada, kai manęs apie tai paklausia. Nesijaučiu pavargęs. Jaučiuosi išties žvalus. Mano kūnas geros būklės. Nesvarbu, kiek rungtynių sužaisiu šį sezoną, jaučiu, kad būsiu žvalus ir pasirengęs pasaulio futbolo čempionatui, kai jis prasidės.

Be Anglijos žaidėjų, kas dar galėtų pasižymėti pasaulio futbolo čempionate?

- Man įspūdį paliko Lionelio Messi pasirodymas šį sezoną bei Kaka, buvęs neįtikėtinai atkakliu oponentu pernykščiame Čempionų lygos finale.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją