Išpirko akimirksniu

Kelionę į futbolo čempionatą organizuojančios turizmo agentūros „Saitas“ vadybininko Andriaus Barkausko teigimu, bilietų į futbolo rungtynes jau nebėra.

„Kai tik paskelbėme apie tokią kelionę, bilietus išpirko akimirksniu“, - sakė žmonių susidomėjimą rungtynėmis pajutęs vadybininkas.

Anot kelionių agentūrų atstovų, kasdien atsiranda žmonių, nesitikinčių patekti į stadionus, o tiesiog norinčių rezervuoti viešbučius Vokietijoje.

„Futbolo aistruoliams norisi pajusti čempionato atmosferą, pagyventi miestuose, kuriuose vyks visas tas šurmulys ir liesis emocijos. Tačiau šiandien tokias paslaugas įmanoma suteikti tik gerokai tolėliau nuo pagrindinės veiksmo zonos - stadionų, o ir tų paslaugų kainos šoktelėjusios net kelis kartus. Nieko nuostabaus, kad dauguma žmonių tokią neeilinę kelionę planavo iš anksto ir geriausiomis vietomis pasirūpino jau prieš kelis mėnesius“, - aiškino Turizmo agentūros „Saitas“ Klaipėdos filialo atstovė Natalija Loskutovaitė.

Savu transportu - pigiau

Pasak interneto kompanijos lektuvubilietai.lt vadybininko Arūno, į Vokietiją lėktuvu nuvykti labai sudėtinga.

„Dauguma žmonių bilietus užsisakė iš anksto. Jaučiamas labai didelis susidomėjimas ir aktyvumas. Yra likę tik patys brangiausi bilietai birželio 18-22 dienomis į Kelną. Triskart pigiau bei daug paprasčiau gauti bilietus kelionei autobusu“, - sakė jis.

Maršrutus į Vokietiją tiesiai iš Palangos oro uosto organizuojančios bendrovės „flyLAL“ atstovų teigimu, paskubėję klaipėdiečiai dar spėtų pasinaudoti jų paslaugomis ir specialiomis oro linijomis patekti į didžiuosius miestus.

Organizuojamų skrydžių į Miuncheną, Berlyną, Hamburgą, Hanoverį, Kelną ir Frankfurtą kainos į vieną pusę svyruoja nuo 385 iki 1 585 litų.

O laivybos kompanijos „DFDS LISCO“ kasdien specialiai čempionatui organizuojama kelionė keltu „Gloria“ į Kylį kaina vienam asmeniui siekia vos 150 litų.

Kompanijų atstovai neabejoja, kad didžioji dalis Lietuvos sirgalių vyks savu transportu.

„Juk Vokietija ne taip jau toli. Susibūrus kompanijai, kelionės kaina tikrai stipriai nepaplonintų jų piniginių“, - įsitikinę jie.

Į barą - paskubomis

Paradoksalu, bet kalbinti Klaipėdos barų atstovai, kuriuose įrengti didieji ekranai, teigė, kad ypač didelio klaipėdiečių susidomėjimo artimiausioms futbolo rungtynėms dar nepajuto.

Laisvalaikio pramogų centro „Nesė“ darbuotojai dėl vietų rezervavimo sulaukė vos kelių skambučių, o „Pramogų banko“ senojoje salėje, kurioje telpa 100 žmonių, kol kas užsakyta tik trečdalis vietų.

Tačiau, darbuotojų nuomone, žmonių antplūdis pasijaus paskutinę minutę.

„Juk lietuviai visuomet viską daro paskutinę akimirką“, - nė kiek dėl to nesikrimto „Pramogų banko“ atstovė spaudai Laima Domarkienė.

Dar labiau nustebino alaus baro „Memelis“ atstovai, kurie sakė, kad pas juos futbolo rungtynes bus galima stebėti tik prie mažųjų televizorių ekranų, ir esą klaipėdiečiai įprastame didžiajame ekrane šiemet rungtynių neišvys.

Kainos ėmė svaiginti

Milijardai sirgalių aukščiausio lygio rungtynėmis grožėsis prie televizoriaus ekranų, o keli milijonai viso pasaulio aistruolių - iš stadiono tribūnų.

Planetos futbolo čempionato rungtynės vyks 12 Vokietijos stadionų.

Daugiausiai žiūrovų talpins Miuncheno "Allianz" stadionas - 77 tūkst. vietų, o mažiausiai - Niurnbergo Frankų stadionas, kuriame galės sėdėti 41 tūkst. 898 žiūrovai.

Vokietijoje organizatoriams į pagalbą stos apie 15 tūkst. savanorių armija.

Įvairių šaltinių teigimu, iš viso į rungtynes išplatinta apie 3,2 mln. bilietų. Iš pradžių jų kaina svyravo nuo 35 iki 100 eurų, o į finalą - nuo 125 iki 600 eurų.

Tačiau pastarosiomis dienomis sumos šoktelėjo net po keliasdešimt kartų.

Iš anksto supirkę visus pigiausius bilietus verteivos jau pelnosi interneto svetainėse juos pardavinėdami keliasdešimt kartų brangiau.

Pavyzdžiui, čempionato svetainės www.2006.com duomenimis, į pirmąsias čempionato rungtynes, kuriose susitiks Vokietijos ir Kosta Rikos ekipos, bilieto kaina jau siekia 1 820 eurų, o už bilietus į rungtynes tarp Švedijos ir Anglijos birželio 20-ąją jau reikėtų pakloti 5 400 eurų.

Šiemet pasaulio čempionate aštuoniose skirtingose grupėse varžysis 32 geriausios pasaulio ekipos. Daugiausiai - net penkissyk - čempiono titulus yra iškovoję brazilai.

Aikštelės šeimininkai ir italai - po tris, Urugvajus ir Argentina džiaugėsi dviem pergalėmis, o Anglija ir Prancūzija džiaugsmo alpulį pajuto po kartą.