Specialiai čempionatui statytas „Volgograd Arena“ stadionas nuo šiol pereis Volgogrado „Rotor“ klubo žinion, tačiau tampa akivaizdu, kad naujiesiems jo šeimininkams galvos skausmo nestigs.

220 mln. eurų kainavusiame stadione vyko ketverios pasaulio čempionato rungtynės (Saudo Arabija – Egiptas, Nigerija – Islandija, Tunisas – Anglija, Japonija – Lenkija) – jų metu incidentų greta stadiono ir jame neužfiksuota.

Visgi dėl pirmenybių metu tvyrojusios ramybės čempionato organizatoriai gali dėkoti tik aukštesnėms jėgoms.

Pasikeitus orams ir Volgogradą ėmus pliekti stiprioms liūtims (gerokai viršijama įprastinė norma), stadiono infrastruktūra neatlaikė.

Greta pat arenos atsivėrė didžiulė smegduobė ir susiformavo nuošliauža – vanduo kartu su smėliu, šaligatvio plytelėmis ir kitomis statybinėmis medžiagomis nutekėjo į netoliese esančią Volgos upę.

#строители #наследиеротора

A post shared by Дмитрий Бледных (@dmitry.monk) on Jul 15, 2018 at 7:32am PDT

Čempionato rengėjai tvirtina, kad pats stadionas nenukentėjo, o jei ir yra kokių nors nuostolių, jie „netrukus bus likviduoti“.

„Stadionas pastatytas ant tvirtų betoninių pamatų, vanduo juos apibėgo ir nutekėjo žemyn. Nukentėjo tik šlaitas, kurio gruntas dar nebuvo galutinai susiformavęs, o žolė sudygusi. Žemė ant šlaito – puri, todėl ir įvyko šis atsitikimas“, – dėstoma stadioną administruojančios įmonės pranešime.

Nepaisant tokių pasiaiškinimų, incidentas greta stadiono jau sulaukė nemažai atgarsių – greta efektingai atrodančios nuošliaužos fotografuotis skuba vietos gyventojai, nuotraukos jau atsidūrė tiek Rusijos, tiek užsienio naujienų portaluose.

Pirmajam kantrybė neatlaikė Rusijoje žinomam blogeriui Iljai Varlamovui, viešai pasišaipiusiam iš situacijos ir prognozuojančiam, kad statybinis brokas netrukus išryškės ir kituose specialiai čempionatui statytuose stadionuose.

„Likus kelioms valandoms iki čempionato pabaigos, stadionas Volgograde nusprendė išplaukti į Volgą. Taip būna, kai statant nesilaikoma šiuolaikinių technologijų, skubama, vagiama, negalvojama.

Visai neseniai po pirmo lietaus Žemutiniame Naugarde jau buvo nuplauta dalis stadiono infrastruktūros. Žinojau, kad taip nutiks. Tiesiog fizikos dėsnių niekas nepakeitė, o kai statoma nesilaikant pagrindinių taisyklių, toks rezultatas – garantuotas.

Dabar mums visiems aiškins, kad tai ekstra atvejis, tačiau už kelių šimtų metrų nuo stadiono Volgograde stovi garsusis Mamajaus Kurgano memorialas, kurio dešimtis metų nenuplauna. Namai, pastatyti prieš šimtą metų, negriūna, jeigu jų niekas nesudegina. O čia pirmas lietus – ir viską nuneša“, – ironizavo rusas.

„Vieną dieną nuplovė Žemutinį Naugardą, šiandien nuplauna Volgogradą, o rytoj bus dar blogiau. Aš apvažiavau visus čempionato stadionus ir galiu lažintis, kad pamatysime įvairiausių vaizdelių. Norėtųsi, kad teisėsauga imtų ieškoti kaltųjų, tačiau turbūt noriu pernelyg daug“, – pažymėjo jis.

Iš viso pasaulio čempionato stadionams ir jų infrastruktūrai Rusija išleido 11,8 mlrd. JAV dolerių. Tai – beprecedentė suma, o apskritai šis čempionatas yra pats brangiausias istorijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (324)