Arbitrui iš Argentinos labiausiai priekaištaujama dėl pirmojo įvarčio. Daugelio, tarp jų – ir ekspertų, įsitikinimu, N. Pitana vaikiškai užkibo ant Antoine'o Griezmanno gudrybės ir skyrė baudos smūgį už pražangą, kurios tiesiog nebuvo – prancūzas nėrė prieš bet kokį kontaktą su varžovu, taigi pats turėjo būti nubaustas geltona kortele.

Teisėją apgavusiam A. Griezmannui pakėlus kamuolį į baudos aikštelę, jį galva į savo vartus 18 minutę netyčia nukreipė Mario Mandžukičius.

„Aš nuoširdžiai nesuprantu VAR peržiūrų naudojimo. Teisėjas sušvilpė pražangą prieš A. Griezmanną, kurios paprasčiausiai nebuvo. Po to sekė Prancūzijos įvartis ir jokios teisėjo reakcijos“, – atvirai stebėjosi ispanų vartininkas Ikeras Casillasas.

„Prancūzija išsiveržė į priekį po įvarčio į savo vartus, kuris krito po abejotinai paskirto baudos smūgio“, – teigė Anglijos futbolo legenda Gary Linekeris.

„Nepraėjo nė 20 minučių, o N. Pitana jau padarė lemiamą klaidą“, – konstatavo vienas internautas.

Kiek daugiau ginčų sukėlė antrasis prancūzų įvartis, kurį 38 min., kai rezultatas buvo lygus (1:1), iš 11 metrų baudinio pelnė A. Griezmannas. Baudinys buvo skirtas po to, kai keliant kampinį ranka savo baudos aikštelėje netyčia sužaidė Ivanas Perišičius, o teisėjas pasinaudojo VAR ekranu.

„Neeeeeeee!!!! Negalima tokio skirti. O Dieve, VAR“, – piktinosi G. Linekeris.

„Viskas ėjosi per gerai! Tiesiog juokingas sprendimas. Ne, ne, ne VAR“, – su 11 m baudiniu nesutiko ir buvęs Anglijos rinktinės Alanas Sheareris.

Antrame kėlinyje kroatai, atsilikdami 1:2, buvo priversti rizikuoti ir atsiverti, o prancūzai juos nubaudė dar dviem – šįkart jau legaliais – įvarčiais.

Prancūzija finalą laimėjo 4:2 ir pasaulio čempione tapo antrą kartą istorijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (189)