Galingai čempionate startavęs ir futbolo specialistų geriausiu visų laikų Anglijos rinktinės puolėju jau vadintas H. Kane'as paskutiniuose trijuose mačuose nepasižymėjo, tačiau išlaikys rezultatyviausiojo vardą, jei finalo rungtynėse tarp Prancūzijos ir Kroatijos trijų įvarčių nepelnys Kylianas Mbappe arba Antoine'as Griezmannas.

Atrodo, kad „Auksinio batelio“ likimas jau yra nuspręstas, o daugybė futbolo sirgalių dėl to yra nepatenkinti – prastai lemiamoje pirmenybių stadijoje rungtyniavęs H. Kane'as tikrai nėra geriausias čempionato puolėjas. Fanai socialiniuose tinkluose šių metų „Auksinį batelį“ jau vadina pačiu nereikšmingiausiu istorijoje.

Pusę savo įvarčių H. Kane'as pelnė vienuolikos metrų baudiniais, du tikslius smūgius jis po standartinių situacijų pridėjo galva, o vienintelis jo įvartis iš žaidimo kurioziškai krito į Panamos rinktinės vartus, kai po Rubeno Loftuso-Cheeko smūgio kamuolys pataikė į H. Kane'o kulną ir rikošetu įskriejo į vartus.

Nors iki pusfinalio etapo anglų sirgaliai skanduodami „Futbolas grįžta namo“ laikė „Tottenham“ atakų lyderį savo herojumi ir jau įsivaizdavo jį keliantį į viršų išsvajotą pasaulio čempionato nugalėtojų trofėjų, galiausiai fanų nuotaikos ir požiūris į H. Kane'ą gerokai pasikeitė.

Blogiausiu kada nors „Auksinį batelį“ laimėsiančiu futbolininku vadinamas H. Kane'as susilaukia kaltinimų dėl to, jog G. Southgate'o kariaunai nepavyko patekti į finalą. Pabrėžiama, jog pusfinalio rungtynėse prieš Kroatiją puolėjas iššvaistė du puikius šansus pasižymėti ir padvigubinti anglų turėtą persvarą 2:0.

Pats Anglijos rinktinės kapitonas dėl pralaimėjimais pasibaigusio čempionato apmaudo nelieja: po mačo su belgais futbolininkas džiaugėsi, kad jo komandai pavyko spausti varžovus. Tokį atleto požiūrį pašiepiantys sirgaliai primena, kad stebėtis dėl to nereikėtų, nes H. Kane'as žaidžia klube, kuris jokių titulų nėra iškovojęs jau dešimtmetį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)