„Nebūkite tokie, kaip Nikola Kaliničius“, – buvo rašoma socialiniuose tinkluose pabrėžiant, jog į pasaulio čempionatą Rusijoje atvykęs puolėjas dėl savo ego atsisakė po keitimo pasirodyti aikštėje pirmajame mače prieš Nigeriją, o dėl to jam teko palikti rinktinę.

Trečiadienį Kroatija pirmą kartą istorijoje pateko į pasaulio čempionato finalą, o jau po pirmųjų rungtynių namo išsiųstas N. Kaliničius ko gero neranda ramybės – galimybę būti istorinės komandos dalimi jis iškeitė į sofą prie televizoriaus.

Dėl įspūdingo žygio Rusijoje kroatus finale ruošiasi palaikyti didžioji dalis neutralių sirgalių, o kai kurie iš jų netgi nori, kad Zlatko Daličiaus kariauna triumfuotų vien tam, kad už savo poelgį N. Kaliničius gautų didžiausią bausmę – prarastą šansą vadintis pasaulio čempionu.

Nors N. Kaliničius galėjo būti svarbus pagrindinio puolėjo Mario Mandžukičiaus pagalbininkas, treneris Z. Daličius nusprendė, jog šiai komandai yra reikalinga gera atmosfera rūbinėje. Strategas norėjo, kad visi jo auklėtiniai degtų noru rungtyniauti.

„Nikola apšilinėjo ir turėjo išbėgti į aikštę po keitimo, bet jis pareiškė, kad negali to padaryti dėl nugaros skausmų. Tas pats nutiko draugiškuose mačuose prieš Braziliją ir Angliją. Ramiai su tuo susitaikiau ir priėmiau sprendimą.

Man reikia, kad mano komandoje visi žaidėjai būtų pasiruošę žaisti“, – N. Kaliničiui išvykus namo kalbėjo jo sveikatos problemomis nepatikėjęs Z. Daličius.

Nors 30-metis „AC Milan“ puolėjas yra vadinamas vienu didžiausių futbolo nelaimėlių, panašu, jog klubiniame futbole Fortūna nuo jo nenusisuks. Pasak pranešimų, N. Kaliničius netrukus gali tapti Madrido „Atletico“ komandos nariu.

Per savo karjerą Kroatijos rinktinėje N. Kaliničius yra sužaidęs 41 susitikimą ir pelnęs 15 įvarčių.

Kroatai planetos pirmenybių finale su Prancūzijos futbolininkais susitiks sekmadienį 18 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)