Vienas garsiausių visų laikų Brazilijos futbolininkų, 41-erių Ronaldo pripažino, kad iš 26-erių Neymaro pirmenybėse Rusijoje tikėjosi daugiau.

„Visa Brazilija, visas pasaulis iš jo tikėjosi kitokio žaidimo, nes Neymaras yra komandos lyderis. Nežinau, ar įtakos turėjo sezono metu patirta trauma ir atlikta operacija, tačiau aikštėje jo veiksmai atrodė apriboti. Tikrai sunku atvykti į čempionatą ilgą laiką nežaidus, iškentus operaciją“, – Brazilijos Sport TV teigė dukart pasaulio čempionas.

Ir aš jį puikiai suprantu – pačiam ne kartą buvo tekę pajusti varžovų spyrius ir smūgius. Kai neparodydavai, jog skauda, teisėjai nefiksuodavo pražangų arba praleisdavo viską pro akis.
Ronaldo

Anot Ronaldo, šis čempionatas Neymarui turi tapti pamoka ateičiai.

„Jis dar jaunas, talentingas, neatlaikė ant pečių užgriuvusios atsakomybės. Jam dar reikia mokytis“, – pažymėjo su Brazilijos rinktine 1994 ir 2002 m. planetos pirmenybėse triumfavęs puolėjas.

Viso pasaulio futbolo aistruoliams į akis krito itin emocingos ir dažnai perdėtos Neymaro reakcijos po varžovų pražangų. Netgi buvo paskaičiuota, kad Neymaras per pirmas ketverias brazilų rungtynes ant žolės pragulėjo beveik 14 minučių.

Ronaldo pabandė paaiškinti, kokios yra tokių Neymaro reakcijų ir gulinėjimo priežastys.

„Dar prieš penkerius metus aš jo tiesiai šviesiai paklausiau: „Kodėl tu taip elgiesi?“ Neymaras man atsakė taip reaguojantis todėl, kad smūgiai per kojas nepasikartotų, kad teisėjai pamatytų neteisybę.

Ir aš jį puikiai suprantu – pačiam ne kartą buvo tekę pajusti varžovų spyrius ir smūgius. Kai neparodydavai, jog skauda, teisėjai nefiksuodavo pražangų arba praleisdavo viską pro akis“, – kalbėjo legendinis puolėjas.

Paklaustas, kaip vertina socialinius tinklus užplūdusius vaizdo klipukus, besišaipančius iš griuvinėjančio Neymaro, Ronaldo gūžtelėjo pečiais.

„Socialiniuose tinkluose buriasi labai kūrybingi žmonės. Neymarui teks su tuo susigyventi ir visas šias pašaipas pabandyti pamiršti. Faktas, kad jam reikia išmokti kontroliuoti savo emocijas rungtynių metu. Jis labai rizikuoja ieškodamas varžovų geltonų kortelių aikštėje, kartais reikia bandyti elgtis gudriau“, – konstatavo futbolininkas.

Prieš čempionatą pagrindine favorite laimėti pasaulio taurę laikyta Brazilijos rinktinė pasirodymą FIFA 2018 turnyre baigė ketvirtfinalyje, sustabdyta Belgijos futbolininkų.

Neymaras šiame čempionate Neymaras pelnė 2 įvarčius ir atliko 1 rezultatyvų perdavimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)