Thibaut Courtois po rungtynių Sankt Peterburge buvo toks susikrimtęs, kad nevyniojo žodžių į vatą.

Belgijos rinktinės vartininkas pareiškė, jog Prancūzijos komanda pasirinko bailią taktiką – kitaip nei Brazilija, kurią ketvirtfinalyje belgai įveikė 2:1.

„Jie žaidė „antifutbolą“, – oponentais piktinosi 26-erių vartų sargas. – Gynėsi visi vienuolika prancūzų, net puolėjai laikėsi per 30 m nuo savo vartų. Tokio žaidimo dar nebuvau matęs. Ir tai jie darė viso turnyro metu, lygiai taip pat laimėjo ketvirtfinalyje prieš Urugvajų. Mūsų nesėkmė šį vakarą – pralaimėjimas visam futbolui. Aš mieliau jau būčiau nusileidęs brazilams, kurie bent jau turi drąsos žaisti tikrą futbolą ir gali būti stipresni už mus. Prancūzija tokia nebuvo, todėl šis pralaimėjimas yra labai kartus.“

Nuo T. Courtois kliuvo ir arbitrui iš Urugvajaus Andresui Cunhai.

„Neįsivaizduoju, iš kur ištraukė tokį teisėją. Jis visiškai nesusitvarkė su savo darbu, leido prancūzams laimėti pernelyg daug dvikovų“, – skundėsi Londono „Chelsea“ (Anglija) klubo atstovas.

„Esu nusivylęs, nes nusipelnėme daugiau. Prancūzija žaidė taip, kaip įprasta jų treneriui Didier Deschampsui – gynėsi ir laukė progų kontratakoms. Na, jiems tokia taktika veikia, ypač sugebant taip efektyviai išnaudoti progas“, – švelnesniais žodžiais panašias mintis išreiškė Belgijos rinktinės kapitonas Edenas Hazardas.

„Žinau viena – pasaulio čempione galbūt taps šalis, kuri nebūtinai yra stipresnė už Belgiją. Juokinga, kad tai mus prieš rungtynes Prancūzijoje vadino gynybine komanda“, – pridūrė gynėjas Vincentas Kompany.


Bet ar tikrai belgų apmaudas turi pagrindą?

Savo sugebėjimu kurti atakas pasaulio čempionato atkrintamosiose varžybose žavėjusi rinktinė pusfinalyje kontroliavo kamuolį 60 proc. laiko.

Bet ne E. Hazardas, Kevinas De Bruyne ar Romelu Lukaku buvo naudingiausi belgų žaidėjai – tokiu galima laikyti tą patį T. Courtois, atrėmusį keletą pavojingų „Les Bleus“ šūvių. O jo oponentui prancūzų vartuose Hugo Lloris akrobatinių gabumų prireikė tik kartą.

Nepaisant varžovų teritorinės persvaros, prancūzai atliko daugiau smūgių (19:9) ir dažniau pataikė į vartų plotą (5:3).

Drausmingai gindamiesi D. Deschampso auklėtiniai sugebėjo sutramdyti Belgijos talentus. Simboliška, kad priešingoje aikštės pusėje vienintelį įvartį taip pat pelnė gynėjas – po kampinio smūgiu galva pasižymėjęs Samuelis Umtiti.

„Šiuo įvarčiu atsipirko visas sunkus darbas ginantis. Su tokiu nusiteikimu tikrai galime tapti pasaulio čempionais“, – džiūgavo geriausiu mačo žaidėju pripažintas „Barcelona“ (Ispanija) gynybos ramstis.

„Neturiu žodžių, tai – viso gyvenimo svajonė. Bet reikia greitai grįžti ant žemės. Trofėjaus dar neturime, reikia nusiraminti, nes tikrai norime laimėti finalą“, – pridūrė savo greičiu ir technikos triukais belgų gynybos grandžiai galvos skausmą kėlęs puolėjas Kylianas Mbappe.

Prancūzų varžovai finale paaiškės trečiadienį Maskvoje. Kitame pusfinalyje nuo 21 val. kausis Anglija ir Kroatija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (197)