Permainingai vykusias rungtynes 1:0 (0:0) laimėjo prancūzai.

Vienintelį įvartį 51 minutę po Antoine'o Griezmanno pakelto kampinio galva pelnė FC „Barcelona“ gynėjas Samuelis Umtiti.

„Raudonaisiais velniais“ vadinami belgai aršiau už varžovus atrodė tik pirmą pusvalandį, vėliau savo sąlygas aikštėje primetė Didier Deschampso kariauna, kuri, net ir išsiveržusi į priekį, oponentams taip ir neleido sukurti rimtų laužų prie Hugo Lloriso vartų.

Prancūzai dabar kelsis į Maskvą, kur sekmadienį Lužnikuose dėl pajėgiausios planetos rinktinės vardo susigrums su Anglijos ir Kroatijos poros nugalėtoja.

Tuo metu belgai, kurie suklupo pirmą kartą po penkių pergalių iš eilės, liks Sankt Peterburge – čia šeštadienį numatytas mačas dėl trečios vietos.

„Les Bleus“ į pasaulio čempionato finalą pateko trečią kartą istorijoje: 1998-aisiais jie jį laimėjo, o 2006 m. pralaimėjo.

Palaikyti saviškių į Sankt Peterburgą atskubėjo Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ir Belgijos karalius Philippe'as su karaliene Mathilde.

Rungtynės:

Prancūzija 1 – 0 Belgija
51' [1 – 0] Samuelis Umtiti

Komandų statistika: Prancūzija – Belgija

Smūgiai į vartus: 5 – 3
Smūgiai šalia vartų: 8 – 5
Kampiniai: 4 – 5
Nuošalės: 1 – 1
Kamuolio kontrolė: 40 – 60 proc.
Pražangos: 6 – 16.
Geltonos kortelės: 2 – 3.

Pusfinaliui vadovavo teisėjas iš Urugvajaus Andresas Cunha.

Prancūzijos (67 mln. gyventojų) ir Belgijos (11,4 mln. gyventojų) nacionalinėms komandoms atstovauja žaidėjai, kurių bendra rinkos vertė sudėjus būtų 1,83 milijardo eurų.

1998 m. pasaulio čempionai prancūzams pusfinalis – jokia naujiena: jie šiame etape savo jėgas mėgino jau šeštą kartą.

Tuo metu belgai pusfinalyje – po trijų dešimtmečių pertraukos. 1986 m. Meksikoje vykusių planetos pirmenybių pusfinalyje „raudonieji velniai“ 0:2 neatsilaikė prieš Argentiną ir liko ketvirti.

Pasaulio čempionatuose Prancūzija ir Belgija susitiko trečiąsyk – visas akistatas laimėjo prancūzai.

Belgams pusfinalio dvikovoje negalėjo padėti dvi geltonas korteles užsidirbęs gynėjas Thomas Meunier, atlikęs pergalingą rezultatyvų perdavimą Nacerui Chadli aštuntfinalio 90+4 min. prieš Japoniją (3:2). Ketvirtfinalyje belgai 2:1 įveikė pačią Braziliją.

Prancūzai aštuntfinalyje 4:3 eliminavo Argentiną, o ketvirtfinalyje 2:0 pranoko be savo lyderio Edisono Cavani žaidusį Urugvajų.

Rezultatyviausi abiejų komandų žaidėjai šių metų turnyre: Romelu Lukaku su 4 įvarčiais ir Antoine'as Griezmannas bei Kylianas Mbappe su 3 tiksliais smūgiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (414)