Ukrainos futbolo gerbėjai užtvindė FIFA socialinio tinklo paskyrą daugiau nei 150 tūkst. komentarų, kuriuose daugiausiai gėdinama FIFA ir šlovinama Ukraina bei Kroatija.

Pastarosios atributika antradienį pasirodė Ukrainos Aukščiausiosios Rados salėje – į posėdį pasipuošęs Kroatijos rinktinės marškinėliais ir šaliku atėjo Petro Porošenkos bloko deputatas Andrejus Pavelka, kuris yra ir Ukrainos futbolo federacijos (FFU) prezidentas.

A. Pavelka viešai pareiškė, kad FFU apmokės O. Vukojevičiui skirtą baudą ir teismo išlaidas, jei pastarasis nuspręs skųsti FIFA bausmę.

Primename, kad praėjusį šeštadienį Kroatija planetos pirmenybių ketvirtfinalyje užbaigė šeimininkų pasirodymą, laimėjusi po dramatiškos kovos ir baudinių serijos (2:2, 11 m – 4:3).

Po rungtynių buvęs Kijevo „Dinamo“ atstovas D. Vida ir praeityje šiame klube taip pat žaidęs O. Vukojevičius socialiniame tinkle paskelbė vaizdo įrašą, kuriame sušuko „šlovė Ukrainai!“ ir dedikavo pergalę šiai šaliai bei „Dinamo“.

Nors vėliau D. Vida aiškino, kad linkėjimai neturėjo jokių politinių poteksčių, plačiai nuskambėjęs vaizdo įrašas sukėlė rusų politikų ir sirgalių pasipiktinimą.

Reaguodama Kroatijos futbolo federacija paskelbė, kad O. Vukojevičius šalinamas iš rinktinės, ir atsiprašė „Rusijos visuomenės už šiuos rinktinės narių veiksmus“.

FIFA drausmės komitetas O. Vukojevičiui nubaudė dėl „nesportinio elgesio“.

Rusija ir Ukraina konfliktuoja dėl Krymo aneksijos 2014 metais ir tebesitęsiančių karinių veiksmų Ukrainos rytuose.

Kroatijos rinktinė pasaulio čempionato pusfinalyje trečiadienį susitiks su Anglija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (867)