Po rungtynių jie abu nusifilmavo ištardami Ukrainos didvyrius šlovinantį šūkį.

Kroatijos futbolo federacija išplatino žinutę, kad O. Vukojevičius šalinamas iš rinktinės. Ji taip pat pažymi, kad „iš rinktinės išmetusį O. Vukojevičių atsiprašo Rusijos visuomenės už šiuos rinktinės narių veiksmus“.

„Ognjenas Vukojevičius ir Domagoj Vida atsiprašo už savo pareiškimus, kurie jokiu būdu neturėjo jokių politinių poteksčių, tačiau, deja, jų vaizdo žinutė paliko tokią galimybę interpretacijoms“, – skelbia Kroatijos futbolo federacija.

Pats futbolininkas D. Vida teigė, kad jis tokiu būdu siuntė linkėjimus buvusiems draugams iš Kijevo „Dinamo“ klubo, kurio marškinėlius dėvėjo 2013-2018 m.

2017 m. futbolininko karjerą baigęs 34-erių O. Vukojevičius su futbolu neatsisveikino ir prisijungė prie Kroatijos rinktinės trenerių štabo.

Kroatas 2008-2015 m. taip pat gynė Kijevo „Dinamo“ klubo garbę.

Į šį incidentą sureagavo ir FIFA drausmės komitetas. Jis skyrė 15 tūkst. Šveicarijos frankų (12,8 tūkst. eurų) baudą O. Vukojevičiui ir perspėjo dėl „nesportinio elgesio“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (687)