Paskutinį ir vienintelį kartą anglai planetos pirmenybes laimėjo 1966 metais. Tuomet finale tris įvarčius į Vokietijos Federacinės Respublikos rinktinės vartus mušęs seras Geoffas Hurstas palygino dabartinį anglų trenerį G. Southgate'ą su tuometiniu rinktinės vairininku seru Alfu Ramsey ir pareiškė tikintis, kad jo šalis vėl gali triumfuoti.

Love this ... 👌

A post shared by Steven Gerrard (@stevengerrard) on Jul 7, 2018 at 12:06pm PDT

„Turėti komandai vadovaujantį lyderį yra labai svarbu.

A. Ramsey buvo nuostabus strategas, rinktinėje įdiegęs savo sistemą ir parinkęs žaidėjus, kurie galėtų toje sistemoje žaisti, o taip pat būtų stiprios asmenybės. Tą patį matau ir stebėdamas G. Southgate'ą. Jis yra tikras lyderis, kurio dėka rinktinėje tvyro puiki atmosfera“, – sakė G. Hurstas.

Kol vieni apipila gražiais žodžiais trenerį, kiti liaupsina futbolininkus.

Pavyzdžiui, ilgametis Anglijos rinktinės ir „Liverpool“ gynėjas Jamie Carragheris šio čempionato metu nenustoja girti rezultatyviausio anglų futbolininko Harry Kane'o, kuris Rusijoje jau yra pelnęs 6 įvarčius.

My @TeleFootball column on @HKane basically just saying how great he is! And that I think he’ll eclipse Shearer & Lineker for @England https://t.co/v6K5CHxGMW
— Jamie Carragher (@Carra23) July 2, 2018

„Kane'as dar nepasiekė Gary Linekerio ir Alano Shearerio lygio, bet net neabejoju, kad karjeros pabaigoje jį vadinsime visų laikų rezultatyviausiu Anglijos rinktinės ir Anglijos „Premier“ lygos žaidėju“, – rašė J. Carragheris, palinkėjęs puolėjui iš Rusijos parsivežti Auksinį batelį, atitenkantį rezultatyviausiam turnyro žaidėjui.

What a journey these men are having 2 more big game wins and the World Cup will be England’s. It’s coming home? pic.twitter.com/DtALetWu5d
— Sol Campbell (@SolManOfficial) July 8, 2018

Tuo metu J. Carragherio paminėtieji G. Linekeris ir A. Sheareris taip pat yra kupini vilčių dėl šių metų rinktinės sėkmės.

Futbolo apžvalgininkais televizijoje besidarbuojantys legendiniai puolėjai atlieka tarp sirgalių itin populiarų muzikinį kūrinį bei tikisi triumfo.

Think it could be a long night!!! #itscominghome 🦁 🦁 🦁 @GaryLineker @rioferdy5 @J_Klinsmann @Baddiel @FrankOnTheRadio @Lightning_Seeds pic.twitter.com/ovgNLu3mV4
— Alan Shearer (@alanshearer) July 7, 2018

Kartu su G. Linekeriu ir A. Sheareriu besidarbuojantis ilgametis rinktinės gynėjas Rio Ferdinandas viso čempionato metu nuolat rodo savo palaikymą bei akcentuoja ne visada apdainuojamus Anglijos rinktinės herojus. Vienas tokių - „Liverpool“ kapitonas Jordanas Hendersonas.

„Manau, kad J. Hendersonas labai stipriai pasikėlė savo vertę šio čempionato metu. Jis atlieka neįtikėtiną darbą besiginant ir užimant didelį aikštės plotą. Jis nuostabus. Visi žavėdavosi, kai taip žaisdavo Andrea Pirlo. Turime žavėtis ir Jordanu“, – apie saugą kalbėjo R. Ferdinandas.

Savo palaikymą Anglijos rinktinei aktyviai išreiškia ir tokie futbolininkai kaip Wayne'as Rooney, Solas Campbellas ar Michaelas Owenas, o kai kurie užsiima ir futbolininkų gynyba nuo kritikų. Pavyzdžiui, Gary Neville'as ir Davidas Beckhamas stojo ginti Raheemą Sterlingą.

All set

A post shared by Michael Owen (@themichaelowen) on Jul 7, 2018 at 6:53am PDT

Dėl neišnaudojamų progų kritikuojamą R. Sterlingą iš pradžių gynė G. Neville'as, parašydamas straipsnį apie puolėjo naudą šios komandos žaidimui. Tuomet šį straipsnį pakomentavo D. Beckhamas.

Yesssssss England, love it!!!!!
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿⚽️🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿
— David Seaman (@thedavidseaman) July 7, 2018

„Nesuprantu, kaip galima kritikuoti šios komandos žaidėjus. Jie pasiekė pasaulio čempionato pusfinalį. Turime būti vieningi ir kiekvienam rinktinės žaidėjui paploti už viską, ką jie padarė“, – rašė D. Beckhamas.

Anglija pasaulio čempionato metu tapo išties vieninga. Sirgaliai nenustoja sakyti, kad futbolas grįžta namo ir traukia kitas pergalės dainas baruose. Tiesa, kai kurių fanų džiaugsmas po pergalės prieš Švediją peržengė ribas.

Vakarų Londone anglų futbolo sirgalių grupė nusiaubė Švedijos kapitalui priklausančią IKEA parduotuvę. Kitur sirgaliai gatvėse daužė automobilių langus, autobusų stoteles ir užsiiminėjo įvairiu kitokiu vandalizmu.

Jei taip švenčiama jau patekus į pusfinalį, galima įsivaizduoti, kas laukia Anglijos, jei futbolas iš tiesų sugrįš namo.

Pusfinalis tarp Anglijos ir Kroatijos rinktinių bus žaidžiamas trečiadienį Maskvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)