Be didesnės žvalgybos prasidėjusiose rungtynėse žiūrovai neturėjo kada nuobodžiauti – per pirmąsias 25 minutes daug veiksmo buvo prie abiejų komandų vartų.

Nors Kroatijos rinktinė kontroliavo kamuolį didesnę laiko dalį, rusai mėgino laimę aštriais išpuoliais. Pastaruosius žiūrovai „Fisht“ stadione netgi pradėjo skatinti garsiąja islandų atvežta skanduote: „Hoo!“

Daug džiaugsmo FIFA 2018 turnyro šeimininkų sirgaliams atnešė 31 dvikovos minutė, kai įspūdingu šūviu iš toli Rusijos rinktinę į priekį išvedė Denisas Čeryševas. Ketvirtą savo įvartį šiame pasaulio čempionate pelnęs saugas nepaliko jokių šansų kroatų vartininkui Danijeliui Subašičiui.

Tiesa, persvarą S. Čerčesovo auklėtiniai išlaikė 8 minutes – pirmojo kėlinio pabaigoje kroatai surengė greitą ataką, kurios smaigalyje atsidūręs Mario Mandžukičius perdavė kamuolį Andrejui Kramaričiui. Kelių gynėjų apsuptas puolėjas sugebėjo galva pasiųsti kamuolį į vartų tinklą. 39 min. rusų sirgaliai pritilo, o švieslentėje rezultatas buvo 1:1.

Po pertraukos Kroatijos rinktinė užgulė varžovų vartus ir vertė Igorį Akinfejevą dirbti iš peties. Pavojingiausia buvo ataka 60 min., kai po chaoso Rusijos baudos aikštelėje Ivanas Perišičius galėjo pelnyti įvartį, tačiau, pataikęs į vartų virpstą, griebėsi už galvos.

Per likusį laiką rezultatas nepasikeitė ir komandos buvo priverstos žaisti pratęsimą.

Daug aktyviau šį pradėję rusai 101 min. griebėsi už galvos – po pakelto kampinio Domagojus Vida galva nukreipė kamuolį į I. Akinfejevo ginamus vartus. Rusų vartininkas priekaištingai žvelgdamas į gynėjus tik skėstelėjo rankomis. Tačiau tai buvo dar ne pabaiga.

115 min. prie pat baudos aikštelės ranka sužaidęs Josipas Pivaričius suteikė Rusijos rinktinei auksinį šansą. Po Alano Dzagojevo perdavimo natūralizuotas rusas Mario Fernandezas galva pelnė įvartį ir pašokdino kone visą stadioną iš laimės.

Pratęsimas baigėsi 2:2, tad abiejų komandų laukė 11 m baudinių serija. Šią po dramatiškos kovos 4:3 laimėjo kroatai. Paskutinį pergalingą įvartį pelnė Ivanas Rakitičius.

Penktą kartą pasaulio čempionatuose žaidžianti Kroatijos rinktinė toliausiai buvo nužygiavusi 1998 metais Prancūzijoje, kur iškovojo bronzos medalius. 2002, 2006 ir 2014 metais ji savo pasirodymą baigė po grupių etapo.

Namie žaidusi Rusijos rinktinė, kurios trenerių štabe dirba ir legendinis lietuvių vartininkas Gintaras Staučė, nukeliavo toliausiai per visą pasaulio čempionatų istoriją. Iki šiol vykusiuose turnyruose – 1994, 2002 ir 2014 metais – rusai lagaminus krovė po grupių etapo.

Rungtynės

Rusija 2 – 2 Kroatija

31' [1 – 0] Denisas Čeryševas
39' [1 – 1] Andrejus Kramaričius
101' [1 – 2] Domagojus Vida
115' [2 – 2] Mario Fernandezas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4194)