Beveik 30 minučių anglai ir švedai žaidė labai atsargų futbolą, į vartų plotą per tą laiką abi rinktinės beveik nesmūgiavo.

Po Ashley Youngo pakelto pirmojo kampinio per pirmąjį rungtynių pusvalandį Harry Maguire'as galva pasiuntė kamuolį į vartus. Švedijos vartininkas Robinas Olsenas bejėgiškai skėstelėjo rankomis, o 30 min. Anglija išsiveržė į priekį 1:0.

„Leicester City“ gynėjas H. Maguire'as yra tik antras Anglijos rinktinės žaidėjas, pelnęs pirmąjį savo įvartį nacionalinėje ekipoje pasaulio čempionato ketvirtfinalyje, pusfinalyje ar finale. Pirmasis – Alanas Mullery, pirmą kartą pasižymėjęs rinktinėje žaisdamas prieš Vokietiją 1970 metais.

Trijų Liūtų komanda kėlinio pabaigoje turėjo progą padvigubinti savo pranašumą.

Po tikslaus perdavimo Raheemas Sterlingas atsidūrė vienas prieš švedų vartininką, tačiau nesugebėjo kamuolio per jį permesti, o R. Olseno atmušto kamuolio tarp gynėjų įstrigusiam puolėjui jau nepavyko perduoti komandos draugams.

Iš karto po pertraukos švedai pamėgino išlyginti rezultatą – Marcusas Bergas galva smūgiavo į vartus, tačiau kamuolį atmušė gerą reakciją pademonstravęs vartininkas Jordanas Pickfordas. Tai buvo pirmasis švedų smūgis šiose rungtynėse į varžovų vartų plotą.

Anglijos rinktinė kontroliavo kamuolį didesnę laiko dalį ir 59 min. sugebėjo padvigubinti savo persvarą. Po Jesse Lingardo perdavimo į baudos aikštelę be didesnės priežiūros prieš Švedijos rinktinės vartus likęs Dele Alli galva pasiuntė kamuolį į tinklą. Rezultatas tapo 2:0 Anglijos rinktinės naudai.

Rinktinės atliko keitimus, tačiau likusį laiką rezultatas nepasikeitė.

Anglijos rinktinė triumfavo stadione Samaroje dainas traukiant tokių pergalių išsiilgusiems sirgaliams – Trys Liūtai paskutinį kartą į pasaulio čempionato pusfinalį buvo iškopę 1990 metais.

Geriausiu rungtynių žaidėju paskelbtas Anglijos rinktinės vartininkas J. Pickfordas, atrėmęs net kelis pavojingus švedų mėginimus mušti įvartį.

Rungtynės

Švedija 0 – 2 Anglija

30' [0 – 1] Harry Maguire'as
59' [0 – 2] Dele Alli

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (279)