Pasaulio čempionato ketvirtfinalyje pergalė 2:1 prieš brazilus belgams atvėrė duris į pusfinalį, kuriame jie paskutinį kartą žaidė dar 1986-aisiais.

K. de Bruyne po mačo teigė, kad nei vienas epizodas, lėmęs įvartį, nebūtų sukurtas, jei ne puiki gynyba prieš Brazilijos atakų lyderius – Neymarą, Gabrielį Jesusą, Philippe Coutinho ir Willianą.

Turime didžiuotis savimi, esame pusfinalyje. Norėjome likti iki čempionato pabaigos, kiekvienas tą kartojo. Laukia sunkus, bet vienintelis kelias – tiesiai į finalą!
Thibaut Courtois

„Šis mačas – didžiulis testas mums. Brazilija – labai stipri atakuojant. Sužaidėme idealų pirmą kėlinį.

Mes žinojome, kad jie sukuria daug progų, bet mes rizikavome žaisdami dviem žaidėjais priekyje. Antrame kėlinyje jie koregavo savo žaidimo sistemą.

Noriu padėkoti komandoms draugams už puikią gynybą. Turėjome planą ir sėkmingai įvykdėme savo užduotis. Ne visada buvo lengva, bet šiandien jis veikė gerai. Liko dvejos rungtynės ir turime eiti pirmyn!“, – pergale džiaugėsi K. de Bruyne.

Vartininkas Thibautas Courtois, kuris jau per teisėjo pridėtą laiką atrėmė klastingą Neymaro šūvį į vartų kampą, pripažino, kad brazilai nuostabūs kurdami atakas, tačiau pavyko juos sustabdyti ir sunkiu keliu pasiekti pusfinalį.

„Puikus komandos pasirodymas! Mes žaidėme labai gerai, ypač pirmoje mačo pusėje. Mūsų taktinis planas buvo tobulas. Brazilijai buvo sunku apsiginti nuo mūsų greitų išpuolių. Mes puikiai apsigynėme“, – džiaugėsi belgų vartų sargas.

„Antroji mačo pusė buvo sunkesnė, varžovai puolime tapo aštresni, tačiau galų gale mums pavyko apsiginti. Turime didžiuotis savimi, esame pusfinalyje. Norėjome likti iki čempionato pabaigos, kiekvienas tą kartojo. Laukia sunkus, bet vienintelis kelias – tiesiai į finalą!“, – apie kitos savaitės uždavinius kalbėjo Th. Courtois.

„Buvo kalbama, kad Brazilija turi daugiau kokybės, lankstumo mus palaužti. Bet pabaigoje pergale džiaugėmės mes, o ne varžovai“, – po mačo šypsojosi belgų strategas Roberto Martinezas.

„Brazilai nenuleido rankų iki paskutinės sekundės. Tai kažkas ypatinga, mūsų vaikinai nusipelno pagarbos, tikiuosi, kad kiekvienas Belgijoje didžiuojasi mūsų pergale“, – kalbėjo R. Martinezas, atkreipęs dėmesį į komandos nusiteikimą po dramatiškų aštuntfinalio rungtynių su Japonija, kai belgai atsilikdami 0:2 išplėšė pergalę 3:2.

„Mes niekada nepralaimime žaidimo taktinėse schemose. Per dvi dienas po mūšio su Japonija vaikinai prisitaikė prie naujo plano ir jie puikiai jį suprato. Tai susiję ne tik su meistriškumu, bet ir su didžiuliu noru.

Kaip treneris, aš negaliu nesididžiuoti komanda. Žaidėjai plano laikėsi tobulai“, – džiaugėsi R. Martinezas, kuris belgų rinktinei vadovauja nuo 2016 m. rugpjūčio.

Pakeliui į finalą belgų laukia dar vienas kietas riešutėlis – ketvirtfinalyje užtikrintai 2:0 Urugvajų įveikę prancūzai. Pusfinalį šios dvi rinktinės žais liepos 10 d. 21 val.

Šeštadienį paaiškės ir kita pusfinalio pora po Anglijos ir Švedijos bei Rusijos ir Kroatijos rungtynių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)