Internete plinta juokeliai ir vaizdo įrašai apie neįtikėtinus kritimus, o vienas televizijos kanalas netgi nusprendė paskaičiuoti, kiek laiko čempionate Neymaras aikštėje praleido gulėdamas.

Vietinis Šveicarijos televizijos kanalas RTS sugalvojo suskaičiuoti, kiek laiko Brazilijos žvaigždė Neymaras per ketverias rungtynes čempionate praleido gulėdamas ar besivartydamas ant vejos. Ir gautas rezultatas tikrai įspūdingas – 13 minučių ir 50 sekundžių.

Aišku, jis čempionate sužaidė 360 minučių, todėl norėdami pamatyti tikrąjį vaizdą „The Guardian“ žurnalistai nusprendė tai palyginti su kitų žaidėjų praleistu laiku gulint ant vejos.

Pavyzdžiui, Anglijos rinktinės žaidėjai Jordanas Hendersonas ir Harry Maguire'as aikštėje bendrai išbuvo 645 min. Net ir sužaidę tiek minučių, jie gulėdami ant vejos praleido tik 13 min. ir 41 sek. Taigi net sudėjus kartu jie Neymarui nusileidžia 9 sekundėmis.

Specialistai vis garsiau kalba apie tai, kad žaidėjų vaidyba rungtynių metu turi būti griežčiau vertinama, kadangi tokie elementai darko sporto veidą ir kenkia futbolui.