Anglai išsiveržė į priekį po to, kai 57 minutę begalę aistrų ir diskusijų sukėlusį 11 metrų baudinį realizavo Harry Kane'as. Kolumbijos atstovams po šio epizodo tiesiog užvirė kraujas ir jie puolė teisėją. Šis net šešis pietų amerikiečius apdalino geltonomis kortelėmis.

Per jau teisėjo pridėtą laiką kolumbiečiai uždirbo pirmąjį savo kampinį ir pavertė jį išlyginamuoju įvarčiu: 90+3 min. po Juano Cuadrado perdavimo įspūdingu smūgiu galva nuo žemės jau trečią kartą šiame čempionate pasižymėjo ir lygiąsias išplėšė 195 cm ūgio gynėjas Yerry Mina – 1:1.

Per pratęsimą nugalėtojai nepaaiškėjo, o 11 metrų baudinių serijoje sėkmė šį kartą lydėjo anglus. Jie triumfavo 4:3 ir žais ketvirtfinalyje. Lemiamu tapo tikslus Erico Diero smūgis.

Nors pirmasis pramušė Jordanas Hendersonas ir Kolumbija pirmavo 3:2, netrukus Mateusas Uribe pataikė į skersinį, o Carloso Baccos šūvį ranka atrėmė Jordanas Pickfordas.

Anglai dėl vietos pusfinalyje susigrums su Švedijos komanda, kuri antradienį 1:0 eliminavo Šveicariją.

Kolumbiečių sudėtyje nebuvo jų lyderio Jameso Rodriguezo. Jis dėl blauzdos traumos mačą stebėjo tik iš tribūnų.

Beje, Anglijos futbolininkams iki šiol itin nesisekė 11 metrų baudinių serijose – jie per visą planetos pirmenybių nebuvo laimėję nė vienos iš trijų, kuriose dalyvavo (1990, 1998 ir 2006 m.).

Ketvirtfinalio poros:

penktadienis, birželio 6 d.

17 val. Urugvajus – Prancūzija (Žemutinis Naugardas)

21 val. Brazilija – Belgija (Kazanė)

šeštadienis, birželio 7 d.

18 val. Švedija – Anglija (Samara)

21 val. Rusija – Kroatija (Sočis)

Rungtynės:

Anglija 1 – 1 Kolumbija, po 11 m baudinių – 4:3
57' [1 – 0] Harry Kane'as (11 m)
90+3' [1 – 1] Yerry Mina

Komandų statistika: Anglija – Kolumbija

Smūgiai į vartus: 2 – 4
Smūgiai šalia vartų: 9 – 7
Kampiniai: 7 – 2
Nuošalės: 2 – 1
Kamuolio kontrolė: 52 – 48 proc.
Pražangos: 13 – 23.

Rungtynėms vadovavo teisėjas iš JAV Markas Geigeris.

1966 metų pasaulio čempionė Anglija paskutinėse planetos pirmenybėse Brazilijoje patyrė tikrą fiasko ir tenkinosi tik 26-ta vieta.

Savo ruožtu Kolumbija kaip tik būtent 2014-aisiais pasirodė sėkmingiausiai istorijoje ir iškovojo aukštą 5 vietą.

Kolumbiečiai užėmė pirmą vietą H grupėje, kurioje aplenkė Japoniją, Senegalą ir Lenkiją, tuo metu anglai G grupėje liko už Belgijos nugaros ir finišavo antri.

Aštuntfinalyje suklupsiančioms rinktinėms iš FIFA atiteks po 12 mln. JAV dolerių, tuo metu tos, kurios pateks į ketvirtfinalį, užsitikrins po mažiausiai 16 mln. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (581)