Vienais pirmenybių favoritų laikyti ispanai krito jau aštuntfinalyje, kai po 11 metrų baudinių serijos turėjo pripažinti šeimininkų rusų pranašumą, o daugiausiai atsakomybės po šio mačo teko atsiimti pralaimėtojų rinktinės vartininkui ir vyriausiajam treneriui.

Ispanų vartų sargui Davidui De Gea šis čempionatas susiklostė itin nesėkmingai.

Vienu geriausių pasaulio vartininkų laikytas „Manchester United“ atstovas per visą čempionatą atrėmė viso labo vieną smūgį – varžovai į jo vartus įmušė 10 įvarčių (įskaitant 11 m baudinius), atlikdami 11 smūgių į vartų plotą.

Vien lemiamoje aštuntfinalio baudinių serijoje Rusijos rinktinės vartininkas Igoris Akinfejevas atlaikė du smūgius.

Didvyriu tapęs ir naudingiausiu aštuntfinalio žaidėju pripažintas rusas leido savo rinktinei baudinių seriją laimėti 4:3 bei pirmą kartą šalies futbolo istorijoje žengti į ketvirtfinalį.

Tuo metu Ispanija tapo antrąją rinktine pasaulio čempionatų istorijoje, pralaimėjusia baudinių seriją jau trečią kartą. Kita tokia rinktinė yra šiemet pirmenybėse nedalyvaujanti Italija.

Po rungtynių socialiniuose tinkluose futbolo sirgaliai įvairiais būdais pašiepė D. De Gea.

Buvo kuriami I. Akinfejevą išaukštinantys ir ispaną sumenkinantys montažai, o kai kurie net juokavo, jog D. De Gea prieš rusus žaidė labai prastai, nes jo šeimai pavojų kėlė prezidentas Vladimiras Putinas.

Karčių žodžių sulaukė ir vyriausiasis treneris Fernando Hierro, prieš pat čempionato pradžią pakeitęs atleistą Juleną Lopategui. Buvo pasijuokiama iš to, jog ispanai nuolat kontroliavo kamuolį, bet jokios naudos tai neduodavo.

Vis dėlto rusų pergalė prieš ispanus suteikė daug teigiamų emocijų kitiems pasaulio čempionato favoritams. Belgijos nacionalinės komandos „Twitter“ paskyra pasidalino vaizdo įrašu, kuriame belgai užfiksuoti džiūgaujantys po to, kai lemiamo baudinio nerealizavo Iago Aspas.

Ispanijos rinktinės pasitraukimu iš čempionato itin džiaugiasi ir anglai, kuriems rusų pergalė suteikė neeilinį šansą. Po ispanų fiasko tapo aišku, jog pirmenybių finale tikrai žais viena iš šių komandų: Rusija, Kroatija, Švedija, Šveicarija, Kolumbija arba Anglija.

Stipriausia iš šių ekipų yra laikoma būtent Anglija, todėl teigiama,kad gerą žaidimą grupių etape demonstravę Garetho Southgate'o auklėtiniai turi išskirtinį šansą pagaliau žaisti planetos pirmenybių finale, kuriame paskutinį ir vienintelį kartą anglai rungtyniavo auksiniais 1966 metais.

Vis dėlto, kai kurių internautų manymu, anglams gali būti nepalankūs VAR sprendimai, ypač, jei teisėjai, nubėgę prie ekranų, pamatys štai tokį vaizdą.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)