Jį ypatingų asmenų ložėje, kur patogiai sėdėjo ir Ispanijos karalius Pilypas VI bei FIFA vadovas Gianni Infantino, pavadavo premjeras Dmitrijus Medvedevas.

Vis dėlto V. Putinas, rungtynes stebėjęs per TV, neliko nuošalyje ir iškart po istorinės rusų pergalės paskambino vyriausiajam treneriui Stanislavui Čerčešovui.

Tai atskleidė Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

„Kaip ir visa šalis, V. Putinas nuo pat pradžios iki pabaigos žiūrėjo rungtynes ir sirgo už mūsiškius. Dar prieš mačą jis paskambino treneriui, palinkėjo sėkmės būsimame susitikime, taip pat pabrėžė, kad vadovaudami S. Čerčešovo mūsų vyrai jau išėjo iš grupės, todėl tai suteikia jiems galimybę žaisti laisvai, iš visų jėgų ir parodyti visą savo talentą. Jis pridūrė, kad, nepaisant dvikovos baigties, niekas jų Rusijoje tikrai nesmerks“, – pasakojo D. Peskovas.

Po to, kai Rusijos rinktinė pateikė sensaciją ir po 11 metrų baudinių serijos, kurioje ryškiausiai švietė Igorio Akinfejevo žvaigždė, 4:3 (1:1) įveikė 2010-ųjų čempionę Ispaniją, V. Putinas vėl susisiekė su S. Čerčešovu.

D. Peskovo teigimu, jis pasveikino visą komandą su įspūdinga pergale ir tuo, kad jie padarė neįmanoma, o trenerį – su tuo, jog jo pasirinkta taktika davė tokį rezultatą. V. Putinas pareiškė, kad sporte svarbiausias – rezultatas, o jis – pergalingas Rusijai.

Valstybės galva palinkėjo S. Čerčešovui ir visiems rinktinėms nariams sėkmės kitose rungtynėse.

Jas rusai žais šeštadienį 21 valandą Sočio olimpiniame „Fišt“ stadione su Kroatijos atstovais, kurie taip pat tik po 11 m baudinių dramos 3:2 (1:1) nugalėjo Daniją.

Rusijos ir Kroatijos poros nugalėtoja žengs į planetos pirmenybių pusfinalį.

Į džiaugsmu trykštančią rusų rūbinę po iškovoto bilieto į ketvirtfinalį užsuko ir D. Medvedevas, ir šalies vicepremjeras Vitalijus Mutko.

Primename, kad ketvirtfinalis – tai geriausias rezultatas pasaulio čempionatuose per visą Rusijos futbolo istoriją. Nors 1966 metais Anglijoje buvo užimta ketvirta vieta, tai padarė Sovietų Sąjungos komanda.

Rusams už itin sėkmingą startą namų pirmenybėse jau buvo pažadėta 20 milijonų JAV dolerių premija. Prasibrovę į ketvirtfinalį jie bus paskatinti dar 15 mln. JAV dolerių. Taigi iš viso jie jau gaus bent 35 mln. JAV dolerių.

Kokia premija numatyta Rusijos herojams tuo atveju, jei jie nužygiuos ir į pusfinalį, kol kas nepranešama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (271)