Audringa mačo pradžia žadėjo įvarčių uraganą. Jau pirmą minutę kamuolys po kampinio atsidūrė šioje poroje favoritais laikytų kroatų vartuose: kamuolį į vartus nukreipė Mathias Joergensenas.

Ilgai danai pranašumo neišsaugojo: jau 4 min. po sumaišties baudos aikštelėje kamuolį jau į Kaspero Schmeichelio vartus nukreipė Mario Mandžukičius – 1:1.

Po neįtikėtinos mačo pradžios įvykiai aikštėje kiek aprimo.

Danijos rinktinės strategas Aage Hareide ištęsėjo per spaudos konferenciją duotą pažadą: aštuntfinalyje danai išties žaidė solidžiai, nevengė kamuolio kontrolės ir neleido atsipalaiduoti Kroatijos gynybai.

Nors kroatai kiek dažniau valdė kamuolį, pagal nedidelius šansus pasižymėti abi rinktinės žengė koja kojon.

Per pagrindinį rungtynių laiką nugalėtojas nepaaiškėjo, ekipos žaidė pratęsimą. Čia komandos visų pirma daugiau dėmesio skyrė gynybai ir savo vartų saugumui.

Pratęsime puikią progą turėjo Luka Modričius.

Po jo fantastiško perdavimo 114 min. Ante Rebičius atsidūrė vienas prieš vartininką, tačiau čia spėjo danų gynėjas baudos aikštelėje prasižengti prieš kroatą. Teisėjas skyrė baudinį.

Prie 11 m žymos stojo L. Modričius, tačiau 116 min. jo nevykęs smūgis tapo lengvu K. Schmeichelio grobiu: vartininkas atspėjo kamuolio skriejimo kryptį ir jį pagavo.

Ir per pratęsimą aštuntfinalio nugalėtojas nepaaiškėjo.

Baudinių serijoje stebuklus demonstravo vartininkai, o didvyriu tapo Kroatijos rinktinės vartų sargas Danijelis Subasičius, atrėmęs net 3 baudinius!

Kroatija seriją laimėjo 3:2 ir žengė į ketvirtfinalį.

Ketvirtfinalio mačą Kroatija ir Rusija žais liepos 7 d. 21 val.

***

Mačui teisėjavo arbitras iš Argentinos Nestoras Pitana.

C grupėje danai startavo sunkia pergale 1:0 prieš Peru rinktinę, 1:1 išsiskyrė su australais ir be įvarčių sužaidė su prancūzais.

D grupėje Kroatija žengė be pralaimėjimų: užtikrintai 2:0 pranoko Nigerijos futbolininkus, 3:0 sutriuškino Argentiną ir 2:1 įveikė islandus.

Rezultatas

Kroatija 3 (1) – (1) 2 Danija

2 min. [0:1] Mathias Joergensenas

4 min. [1:1] Mario Mandžukičius

Baudinių serija

Milanas Badeljas (atrėmė K. Schmeichelis) 0 – 0 Christianas Eriksenas (atrėmė D. Subasičius)

Andrej Kramaričius 1 – 1 Simonas Kjaeras

Luka Modričius 2 – 2 Michaelis Krohn-Dehli

Josipas Pivaričius (atrėmė K. Schmeichelis) 2 – 2 Lasse Schoene (atrėmė D. Subasičius)

Ivanas Rakitičius 3 – 2 Nicolai Joergensenas (atrėmė D. Subasičius)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (206)