C. Ronaldo mače su Urugvajumi neturėjo beveik jokių galimybių pelnyti įvartį ir padėti rinktinei siekti bilieto į ketvirtfinalį.

33-ejų portugalas už rinktinę sužaidė 154 rungtynes ir pelnė 85 įvarčius.

„Žinoma, C. Ronaldo vis dar turi daug ką duoti futbolui. Rugsėjį prasidės UEFA Europos tautų lygos turnyras ir mes tikimės, kad jis bus su mumis bei padės mūsų žaidėjams augti“, – po nesėkmės kalbėjo Portugalijos rinktinės strategas Santosas.

Futbolo specialistas teigė, kad Urugvajaus žaidimą trenerių štabas buvo gerai išanalizavęs, tačiau apsiginti nuo pirmojo įvarčio buvo beveik neįmanoma, kai tobulai sužaidė rezultatyvų perdavimą atlikusio Luiso Suarezo ir Edinsono Cavani duetas.

„Nėra jokių schemų kaip apsiginti nuo tokio dueto. Jų puolimas labai stiprus. Vienas buvo kairėje, kitas išniro iš už gynėjų nugarų. Neįtikėtinai sėkminga ataka, iki tol jie nebuvo pelnę jokio panašaus įvarčio“, – Urugvajaus puolimu stebėjosi F. Santosas.


Nors Pepe pavyko išlyginti rezultatą, tačiau lemiamą žodį tarė E. Cavani.

„Žinojome, kad Urugvajus savo aikštės pusėje susispaudžia, turėjome žaisti plačiai, kad turėtume šansų pralaužti varžovų gynybą. Pirmame kėlinyje mums tai nepavyko, antroje mačo pusėje žaidėme geriau, tačiau to buvo per maža pergalei“, – apgailestavo F. Santosas.

Portugalijos rinktinės lyderis pagal pelnytus įvarčius tarptautinėse rungtynėse šiame pasaulio futbolo čempionate aplenkė vengrą Ferencu Puskasą, C. Ronaldo sąskaitoje – 85 įvarčiai. Tad portugalas tapo visų laikų rezultatyviausiu Europos žaidėju.

Jį lenkia tik iranietis puolėjas Ali Daei. Buvęs Irano rinktinės kapitonas su 109 įvarčiais yra rezultatyviausias pasaulio tarptautinių rungtynių žaidėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)