Dalis sirgalių ašarojo, kiti – plojo. Dauguma iš kelių dešimčių tūkstančių Kazanę argentinietišku anklavu pavertusių gerbėjų darė ir viena, ir kita.

Pasaulio vicečempionams Rusijoje nepavyko apginti pozicijų, o ryškiausia jų žvaigždė vėl liko tuščiomis.

Iki šiol vieninteliu L. Messi titulu, pelnytu ginant tėvynės garbę, išlieka 2008 metų Pekino olimpinis auksas. Nors penkerius metus geriausiu planetos žaidėju rinktam futbolo genijui – jau 31-eri.

Šeštadienį Argentinos rinktinės kapitono svajonę sužlugdė Prancūzija, Kazanėje laimėjusi aštuntfinalį 4:3.

Šįkart puolimo smaigalyje žaidęs L. Messi atliko du rezultatyvius perdavimus, bet vėl nebuvo visa griaunanti jėga. O Prancūzijos rinktinė su argentiniečiais, regis, žaidė katės ir pelės žaidimą.

Mat Kyliano Mbappe vedamiems prancūzams pakako 16 minučių, kad antrame kėlinyje į priekį išsiveržusius argentiniečius vėl sugrąžintų į besivejančių poziciją.

Ir nors J. Sampaoli po rungtynių tvirtino, kad jo auklėtiniams iki sėkmės pritrūko labai nedaug, treneriui galima ir paprieštarauti.

Bent jau DELFI kalbinti Argentinos žiniasklaidos atstovai pripažino, kad didelių vilčių aštuntfinalyje tokia „Albiceleste“ neturėjo.

„Didelis nusivylimas ir išsisklaidžiusi iliuzija. Žinojome, kad šita komanda neis iki pat finalo, bet visi tikėjosi pasiekti bent jau ketvirtfinalį. Pirmas etapas mums buvo labai blogas, todėl teko jau aštuntfinalyje susidurti su Prancūzija. Kalčiausias liks, be abejo, treneris. Kai jis atėjo į rinktinę, palaikymą J. Sampaoli reiškė 80 proc. sirgalių. Jei pasižiūrėtumėte apklausos mūsų interneto puslapyje rezultatus dabar, pamatytumėte, kad 93 proc. žmonių laiko jį kvailiu ir ragina pasitraukti“, – kam teks atsakomybė dėl nesėkmės, neabejojo sporto dienraščio „Ole“ apžvalgininkas Antonio Serpa.

Jo nuomone, J. Sampaoli blaškėsi, nerasdamas tinkamų išeičių – tai liudijo ir nuolat keičiama komandos starto sudėtis.

„Jis nesugebėjo perteikti komandai savo idėjų ir prarado kontrolę grupių etape. Žaidėjai juo netikėjo. Manau, kad dabar jis išeis. O jei nepasielgs taip pats, tuo pasirūpins Argentinos futbolo federacija“, – prognozavo A. Serpa.

„Treneris taip ir nesuprato, kaip priversti šią komandą žaisti, kaip išnaudoti L. Messi, kad jis demonstruotų geriausią savo futbolą. Rusijoje jis buvo toli nuo savo lygio. Manau, Leo reikėjo daugiau komandos draugų pagalbos, nes dabar jis buvo paliktas vienas lauke“, – komentavo dienraščio „Clarin“ žurnalistas Leandro Lanzillotta.

Jis vylėsi, kad mačas Kazanėje nebuvo paskutinis L. Messi vilkint žydrus ir baltus Argentinos marškinėlius. Pats puolėjas apie savo ateitį kol kas nekalba.

„Jis turbūt apsispręs, kai nurims aistros. Dabar jis labiau subrendęs ir nebesikarščiuoja“, – ankstesnę laikiną L. Messi karjeros rinktinėje pabaigą prisiminė žurnalistas.

„Manau, Leo meistriškumas leistų jam ir po ketverių metų nuvykti į pasaulio čempionatą Katare. Nebent jis pats nuspręstų kitaip“, – pridūrė A. Serpa.

Nors savo žvaigždės argentiniečiai tiesiogiai nekaltino, jo statusas komandoje palieka abejonių, ar tikrai visą kaltę dėl pasitraukimo iš pirmenybių derėtų versti J. Sampaoli. Mat manoma, kad L. Messi turi itin didelę įtaką trenerio sprendimams.

„Tai labai realiatyvu. Nei jūs, nei aš tikrosios tiesos nežinome. Manau, Leo yra geriausias žaidėjas pasaulyje. Bet kuris treneris turi jo klausyti. Ne leisti jam nuspręsti, bet išklausyti. Nes jis labai gerai supranta futbolą. Nemanau, kad L. Messi pats sudarė komandą pagal savo norus. Bet tiesa, kad jo žodis yra labai svarbus treneriui“, – vertino L. Lanzillotta.

Faktas vienas – argentiniečių apmaudui, svarbaus žodžio aikštėje L. Messi Rusijoje taip ir neištarė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)