„Auf Wiedersehen“ – džiaugsmingai nuo anglų fanų dainų skambėjo tribūnos Kaliningrade, nors jų pačių rinktinė paskutiniame mače pralaimėjo Belgijai.

Gal pirmasis planetos pirmenybių Rusijoje etapas ir nepažėrė daugybės sensacijų, bet vieną labai didelę jis visgi paspyrė: pasaulio čempionė, FIFA reitingo lyderė ir viena pagrindinių turnyro favoričių Vokietijos rinktinė ne tik net neišsikapstė iš grupės, bet ir finišavo joje paskutinė – už Švedijos, Meksikos ir Pietų Korėjos žaidėjų nugarų.

FIFA pasaulio čempionato atkrintamųjų varžybų komandos ir kelias

Vokiečiai į pasaulio čempionato atkrintamąsias nepateko pirmą kartą istorijoje, o pirmame jo etape susimovė pirmąsyk nuo 1938 metų.

Tik 1930 ir 1950 metų pirmenybes praleidusi Vokietijos komanda visada būdavo pirmame dešimtuke. Iki 2018-ųjų.

Pasibaigus grupės etapui paaiškėjo galutinės į aštuntfinalį neprasibrovusių rinktinių pozicijos. Vokiečiai su 3 taškais ir minusiniu įvarčių santykiu bendroje įskaitoje liko tik 23-i.

Be kovas dar tęsiančio pajėgiausiųjų šešioliktuko, aukščiau už Vokietiją atsidūrė Senegalas, Iranas, Pietų Korėja, Peru, Nigerija ir Serbija (nes savo grupėje užėmė trečią vietą).

Vos du įvarčius grupių etape sukrapštę vokiečiai kartu su dar keliomis dalyvėmis tapo pačiomis nerezultatyviausiomis šių pirmenybių komandomis, o bendroje pasaulio čempionatų įskaitoje juos pavijo brazilai: dabar tiek Vokietija, tiek Brazilija yra pelniusios po 226 įvarčius ir dalinasi lyderių etiketę.

FIFA pasaulio čempionato aštuntfinalio tvarkaraštis

Nepaisant gėdingo savo pasirodymo ir patirto istorinio kracho, Vokietijos rinktinės laukia premijos. FIFA visoms čempionato nelaimėlėms, neįveikusioms grupių varžybų barjero, atseikės po 8 milijonus JAV dolerių.

Tai – beveik po 350 tūkstančių kiekvienam iš 23 žaidėjų, jei šalies futbolo federacija nuspręstų taip padalinti tuos pinigus. Suma – visai nemenka, kaip už dviejų savaičių komandiruotę.

8 mln. JAV dolerių pasieks ir kitą prie labiausiai nuvylusių čempionato komandų priskiriamą Lenkiją.

Lenkai, kaip ir vokiečiai, traukiant grupių varžybų burtus, buvo pirmame, t. y. pajėgiausių rinktinių krepšelyje, tačiau liko ketvirti iš keturių – po Kolumbijos, Japonijos ir Senegalo.

Galutinėje įskaitoje Lenkijai atiteko viso labo 25 vieta – irgi žemiausia istorijoje.

Abiejų rinktinių puolimo žvaigždės Timo Werneris ir Robertas Lewandowski, prieš pirmenybes laikyti rimtais pretendentais į Auksinį batelį, Rusiją paliko taip ir neįmušę nė vieno įvarčio.

Galutinė čempionatą jau baigusių komandų rikiuotė:

VietaKomandaTaškaiĮv. sant.
17.Senegalas4(4:4)
18.Iranas4(2:2)
19.Pietų Korėja3(3:3)
20.Peru3(2:2)
21.Nigerija3(3:4)
22.Serbija3(2:4)
23.Vokietija3(2:4)
24.Tunisas3(5:8)
25.Lenkija3(2:5)
26.Saudo Arabija3(2:7)
27.Marokas1(2:4)
28.Islandija1(2:5)
29.Kosta Rika1(2:5)
30.Australija1(2:5)
31.Egiptas0(2:6)
32.Panama0(2:11)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)