Kolumbiečiai dar pirmame kėlinyje liko be savo lyderio Jameso Rodriguezo, kuriam atsinaujino trauma, bet dar vienas „Barcelonos“ gynėjo Yerry Minos įvartis 74 minutę padovanojo jiems pirmą vietą grupėje ir kelialapį į aštuntfinalį – 1:0 (0:0).

Nors senegaliečiai susitikimo pabaigoje surengė varžovų vartų šturmą, jiems įvykių eigos pakeisti nebepavyko. Tai – pirmasis Senegalo atstovų pralaimėjimas planetos pirmenybių istorijoje.

Apmaudžiai suklupęs Senegalas paskutinė akimirką iškrito iš tolesnės kovos, nors kitame mače Japonija ir neatsilaikė prieš Lenkiją 0:1 (0:0).

Tokį liūdną afrikiečių likimą nulėmė tai, kad jie grupės etape surinko dviem geltonomis kortelėmis daugiau už azijiečius (6 prieš 4). Šis rodiklis buvo pasitelktas irgi pirmą kartą per visą turnyro istoriją.

Dviejų pajėgiausių H grupės rinktinių – Kolumbijos ir Japonijos – aštuntfinalyje lauks G grupės nugalėtojos – Anglija ir Belgija, kurios pirmos vietos likimą išsiaiškins tarpusavyje šįvakar Kaliningrade nuo 21 valandos.

Rungtynės:

Kolumbija 1 – 0 Senegelas
74' [1 – 0] Yerry Mina

Komandų statistika: Kolumbija – Senegalas

Smūgiai į vartus: 2 – 3
Smūgiai šalia vartų: 1 – 4
Kampiniai: 3 – 1
Nuošalės: 3 – 3
Kamuolio kontrolė: 57 – 43 proc.
Pražangos: 15 – 15.

Rungtynėms Samaroje vadovavo teisėjas iš Serbijos Miloradas Mažičius.

Kolumbijos atstovai prieš tai 1:2 nusileido Japonijai, bet net 3:0 sutriuškino Lenkiją, o senegaliečiai 2:1 įveikė lenkus ir sužaidė lygiosiomis 2:2 su japonais.

Tik antrą kartą pasaulio čempionate dalyvaujantys Senegalo futbolininkai patyrė pirmą pralaimėjimą per pagrindinį laiką: jų sąskaitoje – trys pergalės, ketverios lygiosios ir dabar jau viena nesėkmė.

Iš viso aiškios jau šešios iš aštuonių pasaulio čempionato aštuntfinalio porų:

Urugvajus – Portugalija
Ispanija – Rusija
Kroatija – Danija
Prancūzija – Argentina
Brazilija – Meksika
Švedija – Šveicarija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)