Pirmąjį kėlinį daug aktyviau žaidė Japonijos nacionalinė ekipa. Volgogrado stadione gausiai savo gerbėjų palaikomi Mėlynieji Samurajai sužaidus 10 minučių surengė kelias pavojingas atakas ir dukart patikrino lenkų vartininko Lukaszo Fabianskio budrumą.

Lenkijos rinktinė per pirmąją rungtynių dalį į vartų plotą pataikė vos vieną kartą. 31 min. Kamilio Grosickio smūgiuotą kamuolį tiesiog kyštelėjęs ranką iš vartų ištraukė japonų vartininkas Eiji Kawashima. Per vaizdo pakartojimą buvo matyti, kad vos keli centimetrai ir elektroninė sistema būtų užfiksavusi įvartį.

Po pertraukos mūsų šalies kaimynai ėmė aštrinti savo atakas. 53 min. surengtoje kontratakoje lenkų žaidėjas atsidūrė vienas prieš vartus, tačiau nespėjo pasiekti kamuolio – pastarąjį pirmasis sugriebė E. Kawashima.

Futbolo dievams lenkų užsidegimas patiko – prireikė dar 6 minučių, kad A. Nawalkos auklėtiniai pirmą kartą FIFA 2018 turnyre pirmautų. 59 min. po pakelto laisvo smūgio Janas Bednarekas koja pasiuntė kamuolį į japonų vartų tinklą ir išvedė savo komandą į priekį 1:0.

Japonai mėgino užgulti varžovų vartus, tačiau nesėkmingai, bet netrukus žaidimas visiškai pasikeitė, nes kitoje dvikovoje įvartį pelnė (1:0 su Senegalu) Kolumbija. Tokia situacija vėl kilstelėjo japonus į antrąją H grupės vietą.

Paskutines 10 minučių abi tokiu rezultatu patenkintos komandos stumdė kamuolį aikštės viduryje, o tokį antifutbolą „Volgograd“ arenoje susirinkę sirgaliai palydėjo švilpimu.

Japonija 0 – 1 Lenkija

59' [0 – 1] Janas Bednarekas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)