Po antro turo G grupės kovų dėl vietos aštuntfinalyje ramios Anglijos ir Belgijos rinktinės. Užtikrintas pergales pasiekusios komandos tarpusavyje susitiks šį ketvirtadienį 21 val., o mačas vyks Kaliningrade.

Šių rinktinių gretose – rezultatyviausi čempionato žaidėjai: Belgijos gretose 4 kartus pasižymėjo Romelu Lukaku, o Anglijos rinktinėje penkis įvarčius pelnė Harry Kane'as.

Tiesa, belgų gretose nebus jų rezultatyviausio žaidėjo: R. Lukaku šį mačą praleis dėl nedidelės kulkšnies traumos, patirtos paskutinėse rungtynėse.

H. Kane'as dubliu pasižymėjo pirmame mače su Tunisu (2:1), o Panamą nubaudė „Hat-tricku“ (6:1). Belgas R. Lukaku po dublį pelnė abejose rungtynėse su Panama (3:0) ir Tunisu (5:2).

Įdomu tai, kad abi rinktinės yra pelniusios po 8 įvarčius ir po du kartus kamuolį traukė iš tinklo. Tad jei komandos sužais lygiosiomis, jų rodikliai bus identiški – tiek taškų kiekis, tiek įvarčių santykis, tiek tarpusavio statistika.

Tokiu atveju, pagal FIFA reglamentą, komandų pozicijas sprendžia jų garbingas elgesys, t. y. tai, kas grupės varžybose surinko mažiau geltonų ir raudonų kortelių. Šiuo metu situacija palankesnė anglams, kurių sąskaitoje dvi geltonos kortelės, o belgai nubausti trijomis.

Vis dėlto yra tikimybė, kad paskutiniame ture susilygins ir šis rodiklis, jei anglai gaus viena geltona kortele daugiau už belgus.

Tada jokių kitų objektyvių būdų nustatyti G grupės nugalėtoją nebeliktų, išskyrus burtus. Susiklosčius tokiam scenarijui būtent jie lemtų, kas – belgai ar anglai – finišuos pirmi.

G grupės rungtynės

21 val. Anglija – Belgija

21 val. Tunisas – Panama

FIFA kriterijai komandų vietai nustatyti:

a) taškų suma, surinkta grupės varžybose;

b) bendras įvarčių skirtumas;

c) bendras įmuštų įvarčių kiekis;

jei dviejų ar daugiau komandų rodikliai pagal pirmus tris kriterijus yra lygūs:

d) taškų suma, surinkta tarpusavio rungtynėse;

e) įvarčių skirtumas tarpusavio rungtynėse;

f) įmuštų įvarčių kiekis tarpusavio rungtynėse;

g) didesnis garbingo elgesio taškų skaičius pagal korteles:

kai pirma geltona kortelė – minus 1 taškas;

netiesioginė raudona kortelė (antra geltona) – minus 3 taškai;

tiesioginė raudona kortelė – minus 4 taškai;

geltonas kortelė ir tiesioginė raudona kortelė – minus 5 taškai;

f) burtų traukimas.

Per visą pasaulio futbolo čempionato istoriją burtų griebtis prireikė tik vieną sykį, tačiau jie lėmė ne grupės nugalėtoją: 1990 metais Airija ir Nyderlandai tarpusavyje sužaidė lygiosiomis ir F grupėje surinko po 3 taškus, o įvarčių skirtumas jų irgi buvo vienodas – 2:2. Pirmi buvo anglai su 4 taškais.

Tuomet Seppas Blatteris tiesioginiame TV eteryje Romoje traukė burtus, kurie nulėmė, kad airiams atiteko antra vieta ir aštuntfinalio varžovė Rumunija, o olandams – trečia ir būsimoji čempionė Vakarų Vokietija.

H grupėje ramūs tik lenkai, pralaimėję du susitikimus ir jau praradę viltis patekti į atkrintamąsias. Jų laukia kova dėl garbės su Japonija, kuri turi visai neprastus šansus patekti į aštuntfinalį.

Po 4 taškus turinčioms Japonijos ir Senegalo rinktinėms reikia išvengti pralaimėjimo paskutiniame ture prie Lenkiją ir Kolumbiją, kad prasibrautų į kitą etapą.

Kolumbijai patekti į aštuntfinalį užtektų pergalės arba lygiųjų, jeigu pralaimėtų Japonija.

H grupės rungtynės

17 val. Japonija – Lenkija

17 val. Senegalas – Kolumbija.

Aiškios jau šešios iš aštuonių pasaulio čempionato aštuntfinalio porų:

Birželio 30 d. 17 val. Prancūzija – Argentina

Birželio 30 d. 21 val. Urugvajus – Portugalija

Liepos 1 d. 17 val. Ispanija – Rusija

Liepos 1 d. 21 val. Kroatija – Danija

Liepos 2 d. 17 val. Brazilija – Meksika

Liepos 3 d. 17 val. Švedija – Šveicarija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)