Vokietijos rinktinė trečiadienį lemiamose rungtynėse 0-2 sensacingai nusileido Pietų Korėjos futbolininkams, kuriuos gelbėjo puikiai žaidęs ir 6 smūgius į vartų plotą atlaikęs vartininkas Hyunas-Woo Cho.

Tuo metu vokiečių vartų sargas Manuelis Neueris geru žaidimu pasigirti negali – būtent Miuncheno „Bayern“ žvaigždė po trečiadienio rungtynių yra viena labiausiai pašiepiamų figūrų.

Sprendimas pastatyti į rinktinės vartus beveik visą sezoną dėl traumos nežaidusį M. Neuerį buvo kritikuojamas dar prieš čempionatą, o dabar kalbama, jog „Barcelona“ vartininką Marcą-Andre ter Stegeną ant suolo palikęs Joachimas Lowas gavo tai, ko nusipelnė.

Anksčiau geriausiu pasaulio vartininku vadinto M. Neuerio žaidimas Rusijoje buvo itin neužtikrintas. Jis praleido įvarčius kiekviename mače, o čempionatą vainikavo kuriozu, kuris vokiečiams kainavo antrąjį įvartį ir galimybę išsigelbėti.

M. Neueris visada garsėjo savo įgūdžiais žaisti kojomis bei išbėgti toliau nuo vartų. Tačiau paskutinėmis minutėmis jo sprendimas bėgti į puolimą ir gelbėti komandą visiškai nepasiteisino bei virto paskutine vinimi į vokiečių karstą.

J. Lowo auklėtiniams rengiant lemiamą šturmą, M. Neueris išbėgo žaisti į puolimą, savo aikštės pusėje palikdamas du gynėjus. Kairiajame atakos krašte vartininkas greitai prarado kamuolį, kurio netrukus sulaukęs Sonas Heung-minas pelnė įvartį į tuščius vartus.

Internautai socialiniame tinkle „Twitter“ po rungtynių juokėsi iš to, kad vienas geriausių Vokietijos futbolininkų, „Manchester City“ puolėjas Leroy'us Sane namuose buvo paliktas tam, kad vietoje jo kairiajame atakos krašte rungtyniautų M. Neueris.

Vokiečių sensacingas pralaimėjimas tapo palaima Meksikai, kuri lemiamame mače netikėtai 0-3 neprilygo Švedijai, bet dėl Pietų Korėjos pergalės vis tiek žengė į aštuntfinalį. Kalbama, jog meksikiečiai bičiuliams iš Azijos liks dėkingi labai ilgam.

Ypatingai daug džiaugsmo vokiečių nesėkmė suteikė ir brazilams, kurių nacionalinė komanda 2014 metų pasaulio čempionato pusfinalyje J. Lowo kariaunai itin skaudžiai nusileido net 1:7.

Brazilijos žiniasklaida po Vokietijos pralaimėjimo Pietų Korėjai neslėpė savo džiaugsmo, o taip pat buvo atsimenamas naujametinis 2017 metų vokiečių saugo Tony Krooso sveikinimas.

Primindamas 2014 metų pusfinalio rezultatą vienas Madrido „Real“ lyderių skaičius 1 ir 7 tuomet pakeitė Brazilijos ir Vokietijos vėliavomis, o dabar brazilai suskubo revanšuotis ir pasveikinti T. Kroosą su 2018-aisiais, skaičius 2 ir 0 pakeičiant Pietų Korėjos ir Vokietijos vėliavomis.

Dėl vokiečių fiasko nenusiminė ir principiniai jų varžovai anglai, taip pat kaip ir brazilai, jau yra užsitikrinę vietą pasaulio čempionato aštuntfinalyje bei gali džiaugtis, jog Vokietija užkliuvo už grupės barjero pirmą kartą nuo 1938 metų.

Britų dienraštis „The Sun“ netgi pašiepė vokiečius virš jų nuotraukų pagrindiniame puslapyje didelėmis raidėmis parašydami „Schadenfreude“ bei paaiškindami, jog tai reiškia malonumą, kurį kelia kito žmogaus nesėkmė.

Britai taip pat kūrė vokiečius pašiepiančius paveiksėlius, o į sensacingą rezultatą sureagavo ir buvęs Anglijos rinktinės puolėjas, šiuo metu apžvalgininku dirbantis Gary Linekeris, kuriam priklauso legendinė frazė apie Vokietijos futbolininkus.

Buvęs anglų lyderis po Vokietijos rinktinei 1990 metais pralaimėto pasaulio čempionato pusfinalio pasakė: „Futbolas yra paprastas žaidimas. 22 vyrai vaikosi kamuolį 90 minučių, o pabaigoje visada vis tiek laimi vokiečiai.“

G. Linekeris šią frazę šiek tiek atnaujino po to, kai J. Lowo auklėtiniai Rusijoje dramatiškai palaužė Švediją: „Futbolas yra paprastas žaidimas. 22 vyrai vaikosi kamuolį 82 minutes, tada vokietis gauna raudoną kortelę, kamuolį 13 minučių vaikosi 21 vyras ir vokiečiai vis tiek sugeba laimėti.“

Po Vokietijos rinktinės fiasko G. Linekeris atliko finalinį savo frazės atnaujinimą: „Futbolas yra paprastas žaidimas. 22 vyrai vaikosi kamuolį 90 minučių, o galiausiai Vokietija laimi ne visada. Ankstesnė šios frazės versija lieka istorijoje.“

Tuo metu patiems vokiečiams po patirto fiasko belieka tik atsiprašyti savo gerbėjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)