Brazilams po įvartį per kėlinį pelnė saugas Paulinho (36 min.), permetęs kamuolį per serbų vartininką po itin tikslaus komandos draugo „Barcelona“ klube Philippe'o Coutinho perdavimo, ir gynėjas Thiago Silva, pasižymėjęs 68 min. po Neymaro pakelto kampinio. Abu jie atstovauja taip pat vienai ekipai – PSG.

Jau 10 minutę susitikimas baigėsi Marcelo, kuris dėl patirtos traumos buvo priverstas užleisti vietą aikštėje Filipei Luisui.

Brazilijos rinktinė pirmąjį pasaulio čempionato etapą įveikė 13-tą kartą iš eilės. Paskutinį kartą brazilams to padaryti nepavyko dar 1966-aisiais Anglijoje.

Kitame E grupės mače Šveicarijos futbolininkai tenkinosi lygiosiomis 2:2 (1:0) su Kosta Rika, tad pirma vieta atiteko Brazilijai.

Tokiu būdu sužinojome dar dvi aštuntfinalio poras: Brazilija – Meksika ir Švedija – Šveicarija.

Iš viso aiškios jau šešios iš aštuonių pasaulio čempionato aštuntfinalio porų:

Urugvajus – Portugalija
Ispanija – Rusija
Kroatija – Danija
Prancūzija – Argentina
Brazilija – Meksika
Švedija – Šveicarija

Rungtynės:

Brazilija 2 – 0 Serbija
34' [1 – 0] Paulinho
68' [2 – 0] Thiago Silva

Komandų statistika: Brazilija – Serbija

Smūgiai į vartus: 6 – 1
Smūgiai šalia vartų: 3 – 5
Kampiniai: 9 – 5
Nuošalės: 4 – 2
Kamuolio kontrolė: 56 – 44 proc.
Pražangos: 7 – 13.

Pagrindiniai šių pirmenybių favoritai Brazilijos futbolininkai prieš tai išsiskyrė taikiai 1:1 su šveicarais ir 2:0 nugalėjo kostarikiečius, o serbai 1:0 įveikė Kostą Riką, bet 1:2 nusileido Šveicarijai.

Rungtynėms Maskvoje vadovavo iranietis Alireza Faghani.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (152)