Prasčiausios pasaulio futbolo čempionato rungtynės – taip galima pavadinti dviejų C grupės ekipų akistatą, nutraukusią rekordiškai ilgą 36 mačų, kuriuose pelnytas bent vienas įvartis, seriją Rusijoje.

Prancūzai ir danai grupių etapą užbaigė lygiosiomis 0:0 ir pasidalino kelialapiais į atkrintamąsias varžybas.

Būtent tokio rezultato abiem rinktinėms reikėjo norint išsaugoti savo pozicijas nepriklausomai nuo paraleliai vykusios Peru ir Australijos dvikovos baigties (2:0).

Lužnikų stadione buvo nuobodžiau nei per Didžiosios Britanijos pasirodymą Eurovizijoje – kad bent koks nors neadekvatus patrakėlis būtų įšokęs į aikštę ir taip įnešęs šiokio tokio veiksmo.

Toną rungtynėms davė itin atsargiai žaidę danai, bet nuo jų mažai atsiliko ir prancūzai. Didier Deschampsas į starto sudėtį išleido penkis atsarginius futbolininkus. Galėjo suteikti progą ir visiems vienuolikai, kadangi paraku Maskvoje nekvepėjo.

Jei Danija akivaizdžiai į aikštę išbėgo siekti lygiųjų, Prancūzija atrodė pati neapsisprendusi, kas jai geriau – pirma ar antra vieta grupėje.

62 proc. laiko kamuolį kontroliavę „mėlynieji“ sukurpė kelias grėsmingesnes atakas, tačiau dažniau nepataikydavo į kamuolį arba perduodavo jį tiesiai užribyje kamuolius surenkančiam jaunuoliui – buvo akivaizdu, kad į varžovų vartus prancūzai dairosi atmestinai.

O 78 tūkst. žiūrovų stadione teko pasigailėti, kad į rungtynes neatsinešė knygos ar laikraščio.

Publikai teko prasimanyti savų pramogų – nedažnai pamatysi, kad sužaidus vos 20 minučių per tribūnas ritasi meksikietiška banga.

Bet sirgaliai greitai suprato, kad jokiomis priemonėmis neišjudins sulėtinto filmo aikštėje. Iš pradžių prancūzai švilpė kamuolį prie savo baudos aikštelės stumdantiems Danijos futbolininkams, paskui – atvirkščiai. Galiausiai atėjus pertraukai visi švilpė sutartinai.

Stebėti antro kėlinio grįžo nebe visi žiūrovai, nors tuščios kėdės – retas vaizdas šiame pasaulio čempionate.

Po rungtynių niurnėjo visi DELFI kalbinti aistruoliai – jei danai dar galėjo pasidžiaugti pelnyta vieta aštuntfinalyje, iš anksto į kitą etapą patekę prancūzai paskutines grupės rungtynes tiesiai šviesiai vadino katastrofa ir įtarė, kad rezultatas buvo aptartas prieš mačą.

D. Deschampso auklėtiniai bendravimui su žiniasklaida skirtoje zonoje į klausimus anglų kalba tradiciškai neatsakinėjo. Aiškintis teko skandinavams, kurie teigė nesekę Peru ir Australijos susitikimo eigos, todėl norėję apsidrausti.

„Jei atvirai, man nerūpi tas švilpimas. Manau, švilpė prancūzų fanai. O mes pasiekėme rezultatą, dėl kurio čia atvažiavome. Žinoma, sirgaliams rungtynės galėjo būti nuobodžios, be abejo. Bet visi gavo, ko norėjo“, – DELFI sakė gynėjas Henrikas Dalsgaardas.

„Aš manau, kad tiek mes, tiek prancūzai siekė pergalės šiame mače. Sutinku, kad įvarčių norintiems pamatyti sirgaliams žaidimas galėjo pasirodyti nuobodus, bet taktine prasme tai buvo geros rungtynės“, – priešgyniavo puolėjas Andreasas Corneliusas.

„Žmonės nori matyti patrauklų futbolą. O mes norime žengti kuo toliau. Nežinojome, kaip klostosi kitos rungtynės, profesionaliai vertinome situaciją. Svarbiausia buvo nepraleisti įvarčio ir nepralaimėti, taigi, misija įvykdyta“, – pridūrė vartininkas Kasperas Schmeichelis.

7 taškus surinkę prancūzai aštuntfinalyje susitiks su Argentina, 5 taškus pelniusių danų laukia kroatai.

Netikėta situacija D grupėje galbūt buvo dar vienas akstinas Danijai antradienį nepersistengti dėl pergalės.

„Prieš turnyrą tikrai būčiau mieliau rinkęsis Kroatiją, o ne Argentiną sau į varžovus. Dabar nebežinau, kroatai atrodo labai gerai. Na, bet prieš Lionelį Messi vis tiek nenorėčiau žaisti, į jį geriau žiūrėti iš tolo“, – DELFI paklaustas, ar antra vieta yra palankesnė nei pirma, nusijuokė A. Corneliusas.

O K. Schmeichelis užmetė akį dar toliau ir prisiminė savo atstovaujamo „Leicester City“ klubo sensacingą triumfą 2015-2016 metų Anglijos „Premier“ lygoje.

„Nuo to sezono kiekvienas gali tikėti stebuklais. Mums laimėti pasaulio čempionatą taip pat būtų stebuklas. Taigi, kodėl juo netikėti“, – sakė 31-erių vartų sargas, kurio pasirodymą Maskvoje iš tribūnų stebėjo tėvas, legendinis futbolininkas Peteris Schmeichelis.

Pastarasis sūnumi galėjo būti patenkintas – įvarčio jis nepraleido. Bet visa Danijos rinktinė – kaip ir prancūzai – aštuntfinalyje privalės išvaikyti snaudulį, su kuriuo užbaigė grupių varžybas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)