Perujiečiai, nors ir nebeturėjo jokių šansų žengti į atkrintamąsias, jau 18 minutę išsiveržė į priekį po gražaus Andre Carrillo įvarčio, o antro kėlinio pradžioje, 50 min., buvęs Miuncheno „Bayern“ puolėjas Paolo Guerrero įtvirtino pietų amerikiečių pergalę.

Australai, kurie šiose pirmenybėse taip ir neįmušė iš žaidimo (abu jų įvarčiai buvo pasiekti iš 11 metrų baudinių – DELFI), paskutiniame ture dar galėjo įšokti į aštuntfinalį. Jiems buvo būtina pačių pergalė ir Danijos komandos pralaimėjimas Prancūzijai, bet danai sužaidė lygiosiomis – 0:0 (0:0).

Antrą vietą C grupėje užėmę skandinavai aštuntfinalyje susigrums su D grupės nugalėtoja, kuria veikiausiai taps Kroatija.

Rungtynės:

Australija 0 – 2 Peru
18' [0 – 1] Andre Carrillo
50' [0 – 2] Paolo Guerrero

Komandų statistika: Australija – Peru

Smūgiai į vartus: 2 – 3
Smūgiai šalia vartų: 7 – 1
Kampiniai: 8 – 3
Nuošalės: 3 – 1
Kamuolio kontrolė: 53 – 47 proc.
Pražangos: 13 – 12.

Rungtynėms Sočyje vadovavo teisėjas iš Rusijos Sergejus Karasiovas.

Peru grįžo į pasaulio čempionatą pirmą sykį nuo 1982-ųjų. 36-eri metai – tai ilgiausia pertrauka tarp visų komandų, kurios žaidžia Rusijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)