Kadangi Mehdi Taremi to padaryti nepavyko, Irano rinktinė B grupėje užėmė trečiąją vietą, o antroji atiteko Portugalijai, aštuntfinalyje žaisiančiai su Urugvajumi.

Pirmąją vietą išplėšė Ispanija, susitikimą su Maroku užbaigusi dramatiškomis lygiosiomis – 2:2. Ispanai aštuntfinalyje kovos su čempionato šeimininkais rusais.

Tuo metu namo keliauti jau besiruošiančios Irano rinktinės treneris iš Portugalijos Carlosas Queirozas su čempionatu atsisveikino įspūdingu monologu, kuriame su žemėmis sumaišė VAR vaizdo peržiūrų sistemą, rungtynėse su portugalais naudotą ne vieną kartą – tiek skiriant 11 m baudinius, tiek įvertinant Cristiano Ronaldo mostelėjima alkūne rungtynių pabaigoje.

„Turiu būti išmintingas, nes FIFA yra čia ir klausosi manęs“, – po rungtynių spaudos konferencijoje pajuokavo 65-erių portugalas.

„Buvo šiek tiek keista, kai skyrė mušti 11 m baudinį į mūsų vartus. Niekas nežinojo, kas vyksta. Žaidimas stabdomas, vėliau penki ar šeši asmenys peržiūri sulėtintą vaizdo įrašą. Kaip treneris tu turi turėti teisę žinoti, kas vyksta tuo metu“, – kalbėjo jis, turėdamas omenyje momentą 53 min., kai prie VAR sistemos budintys futbolo specialistai vertino iraniečių pražangą baudos aikštelėje prieš C. Ronaldo.

Nors C. Queirozas ne kartą tikino nenorintis apie tai kalbėti plačiau, susilaikyti portugalui nepavyko.

„Nenoriu daugiau kalbėti apie tai, nes nenoriu turėti problemų. Tačiau žaidimui tai kenkia, – vėl užsivedė Iraną treniruojantis europietis. – Pakartosiu, ką esu sakęs anksčiau: aš nenoriu žinoti, ar mano dukra yra šiek tiek nėščia, ar tikrai nėščia. VAR sistema neveikia gerai, ji nefunkcionuoja.“

„Iranas – rinktinė, kuri nespaudė teisėjų ir nieko neprašė. Tačiau aš noriu žinoti, kaip viskas vyksta ir kas vyksta. Su VAR sistema nebelieka vietos žmogiškai klaidai, o žmogiška klaida yra žaidimo dalis. Klysta žaidėjai, treneriai... O čia penki ar šeši žmonės susispaudžia prie monitoriaus mažoje salėje. Jie kaip kokie Poncijai Pilotai, nulemiantys likimus“, – piktinosi jis.
Pakartosiu, ką esu sakęs anksčiau: aš nenoriu žinoti, ar mano dukra yra šiek tiek nėščia, ar tikrai nėščia. VAR sistema neveikia gerai, ji nefunkcionuoja.
Carlosas Queirozas

Komenduodamas situaciją rungtynių pabaigoje, kai 82 min. po VAR peržiūros geltona kortelė už nesportišką elgesį buvo parodyta C. Ronaldo, C. Queirozas skėstelėjo rankomis.

„Nežinau, ar jo nepašalino dėl to, kad jis yra futbolo žvaigždė. Įprastai smūgis alkūne yra traktuojamas kaip raudona kortelė, nesvarbu ar tu Lionelis Messi, ar Ronaldo. O čia... Peržiūrėti visą epizodą ir paskirti geltoną kortelę – tai neturi visiškai jokios prasmės. Aš nekalbu apie blogą teisėjo darbą, aš kalbu apie sistemą, kuri nefunkcionuoja“, – dėstė jis.

„Sukišta milijonai dolerių, ir vis tiek penki žmonės turi visa tai peržiūrinėti ir priimti sprendimą“, – reziumavo C. Queirozas.

Monologo pabaigoje portugalas pasveikino savo gimtosios šalies komandą, tačiau vis tiek nesugebėjo susilaikyti nuo kritikos.

„Bet kuriuo atveju, būdamas portugalas aš negaliu nepasveikinti Portugalijos patekus į kitą etapą. Tikiuosi, kad nužygiuos iki finalo, dabar sirgsiu už juos.

Žinau, kad man gali būti paskelbtas karas, tačiau apskritai aš norėčiau pridurti, kad Iranas šį vakarą buvo vertesnis pergalės už Portugaliją, nes aikštėje paliko daugiau noro ir energijos. Nors ir nepavyko žengti toliau, mūsų pasirodymas yra geras“, – konstatavo futbolo specialistas.

Pažymėtina, kad vieną sykį VAR pagalbos šiose rungtynėse sulaukė ir Iranas. Būtent po VAR peržiūros 90 min. arbitras skyrė 11 baudinį į portugalų vartus, kurį realizavo Karimas Ansarifardas.

Rungtynių vaizdo apžvalgą galite pasižiūrėti čia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)