Įspūdingai pirmajame kėlinyje dominavę ir po standartinių situacijų varžovus baudę Anglijos futbolininkai iškovojo pergalę 6:1 (5:0).

Tai yra pati didžiausia Anglijos rinktinės pergalė pasaulio čempionatų istorijoje. Iki šiol anglai tokio lygio turnyre niekada nebuvo įmušę penkių įvarčių, o šįkart jie tai padarė per vieną kėlinį.

Du kartus po kampinių ir du kartus po 11 metrų baudinių pasižymėję favoritai įpusėjus mačui pirmavo 5:0.

Puikiai standartines situacijas išnaudojančios Garetho Southgate'o kariaunos įvarčius paįvairino techniškas Jessie Lingardo smūgis iš toli.

Antrajame kėlinyje anglai kiek nusiramino, tačiau dar labiau padidino savo persvarą, kai po rikošeto kamuolys į vartus vėl krito nuo Harry Kane'o.

Tris įvarčius į savo sąskaitą šiose rungtynėse įsirašęs H. Kane'as tapo rezultatyviausiu turnyro futbolininku.

5 įvarčius dabar turintis anglų atakų lyderis aplenkė po 4 tikslius smūgius turinčius Romelu Lukaku ir Cristiano Ronaldo.

Istoriją sukurti pavyko ir Panamai, kuri, atsilikinėdama 0:6, nenuleido rankų ir tai atsipirko: 78-ąją minutę pasižymėjo Felipe Baloy.

Pirmą kartą į pasaulio čempionatą Panamai tai buvo istorinis pirmasis įvartis.

Rungtynės:

Anglija 6 – 1 Panama
8' [1 – 0] Johnas Stonesas
22' [2 – 0] Harry Kane'as (11m. baudinys)
36' [3 – 0] Jessie Lingaardas
40' [4 – 0] Johnas Stonesas
45' [5 – 0] Harry Kane'as (11m. baudinys)
62' [6 – 0] Harry Kane'as
78' [6 – 1] Felipe Baloy

Komandų statistika: Anglija – Panama

Smūgiai į vartus: 7 – 2
Smūgiai šalia vartų: 4 – 6
Kampiniai: 3 – 2
Nuošalės: 3 – 0
Kamuolio kontrolė: 58 – 42 proc.
Pražangos: 13 – 13.

Pirmame ture anglai 2:1 palaužė Tuniso komandą, o panamiečiai 0:3 neatsilaikė prieš Belgiją.

Paskutiniame ture Kaliningrade dėl pirmos vietos G grupėje ketvirtadienį susikaus Anglijos ir Belgijos rinktinės.

Abi šios rinktinės šiuo metu turi po lygiai taškų ir vienodą įmuštų/praleistų įvarčių santykį. Jei lemiamas mačas baigsis lygiosiomis, grupės nugalėtojų klausimą nulems gautų kortelių santykis – aukščiau bus ta komanda, kuri nuobaudų gavo mažiau.

Jei komandos grupės etape bus surinkusios po vienodą skaičių kortelių, FIFA grupės nugalėtoją išrinks burtais. Kol kas mažiau geltonų kortelių turi anglai (2), o belgai – 3.

Dėl patirtos traumos anglams mače su Panama negalėjo padėti saugas Dele Alli. Starto vienuoliktuke jį pakeitė Rubenas Loftusas-Cheekas.

Mačui vadovavo teisėjas iš Egipto Gehadas Grisha, tris kartus ištraukęs geltoną kortelę panamiečiams. Geltona kortelė buvo parodyta ir anglui R. Loftusui-Cheekui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (170)