Pergalę 2:1 išplėšęs ir rungtynių didvyriu tapęs Toni Kroosas tvirtino, kad buvo tokių momentų rungtynėse, kur vokiečiai turėjo puikias progas, tik nesugebėjo jų išnaudoti.

„Mes turėjome pelnyti įvarčius jau per pirmąsias 10 minučių. Taip pat neišnaudojome to momento po išlyginamojo įvarčio. Mes gerai kovojome ir tikrai nusipelnėme pergalės. Dabar reikia pailsėti, įveikti Pietų Korėją ir tvirtai žengti į kitą etapą“, – kalbėjo jis.

Su Madrido „Real“ UEFA Čempionų lygos nugalėtoju trečią kartą iš eilės pastarąjį sezoną tapęs saugas pripažino, kad sulaukė daug kritikos po pirmųjų rungtynių ir ji buvo pelnyta: „Kartais net jaučiau, kad daugelis žmonių Vokietijoje būtų apsidžiaugę, jei mes šiandien būtume pralaimėję. Tačiau mes jiems tikrai gyvenimo nepalengvinsime“, – šypsojosi mačo didvyris.

Pasaulio čempionų vairininkas Joachimas Lowas didžiavosi komandine dvasia.

„Tai buvo tikras trileris, kupinas emocijų ir kovos iki pat paskutinio teisėjo švilpuko. Po praleisto įvarčio mes išlaikėme žaidimo kontrolę ir aukštą jo kokybę, mums reikėjo trumpų, greitų, aštrių perdavimų, kurie vargintų švedus ir mums suteiktų erdvės.

Antroje mačo pusėje mūsų spaudimas davė vaisių, išlyginome rezultatą, atsirado progos, kurių nepavyko išnaudoti. Bet aš didžiuojuosi mūsų komandos dvasia. Mes niekada nepraradome vilties, nepalūžome ir laimėjome rungtynes“, – savo ekipa po mačo džiaugėsi Joachimas Lowas.

Vokietijos rinktinės senbuvis Thomas Mulleris pripažino, kad atidavė visas jėgas aikštėje. „Faktas, kad rungtynes baigėme būdami mažumoje.

Darėme viską, kad nepasiduotume ir kovotume iki paskutinės sekundės. Kartais tai atneša saldų atlygį. Dabar jaučiu, kaip pilve skraido drugeliai. Žinoma, ši pergalė gali tapti lūžiu. Matysime, ar tai pasitvirtins po turnyro, o kol kas džiaugiamės, kad jame dar esame“, – sakė jis.

Kritikavo besidžiaugiančius vokiečius: kai kurie jų rodė netinkamus gestus

Tuo metu Švedijos rinktinės strategas Janne Anderssonas neslėpė nusivylimo tokia rungtynių pabaiga:

„Tai, ko gero, dramatiškiausia rungtynių pabaiga per mano karjerą. Bet mūsų viltys dar gyvos, mes turime išsilaižyti savo žaizdas, padaryti išvadas ir pasiruošti kitoms rungtynėms.

Mes dar turime puikius šansus patekti į aštuntfinalį. Būsime pasiruošę daryti viską, ką galime, kad pasiektume trečiadienį savo tikslą. Bet, žinoma, emociškai dabar esame nusivylę, kad nepavyko iškovoti taip arti buvusio taško“, – po rungtynių teigė Švedijos rinktinės vairininkas.

Švedų treneriui J. Anderssonui užkliuvo ir Vokietijos rinktinės elgesys, kurį jis griežtai sukritikavo. „Keli vokiečiai pradėjo švęsti, pasileido bėgti į mūsų pusę ir rodė tam tikrus gestus. Tai mane labai supykdė, nes tai rodo nepagarbą“, – teigė jis ir pridūrė, kad paprastai po tokios kovos yra paspaudžiamos rankos ir draugiškai išsiskiriama.

Treneriui pritarė švedų saugas Emilis Forsbergas: „Vokiečiams trūksta pagarbos, jų elgesys siaubingas. Nereikėtų šaipytis iš varžovo, kuris kovojo su tavimi 95 minutes. Tai silpna iš vokiečių pusės“.

Į incidentą baigiantis rungtynėms įsivėlęs Vokietijos rinktinės vadovas Oliveris Bierhoffas nesijautė kaltas. „Jausmai ir emocijos gal šiek tiek „lipo per viršų“. Taip, diskutavome su švedais. Manau, kad toks destruktyvus jų žaidimas neturėtų būti gerai vertinamas“, – teigė jis.

Primename, kad paskutiniame F grupės mače pasaulio čempionų kelyje birželio 27-ąją laukia dvi nesėkmes patyrusi Pietų Korėja. Kitame grupės mače Švedija susitiks su Meksika.

Švedijos pergalės atveju galimas ir toks variantas, kad trys rinktinės – Švedija, Vokietija, Meksika – gali surinkti po 6 taškus, ir galutinė grupės rikiuotė priklausys nuo įvarčių santykio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (135)