Kaip praneša Sport-Ekspress, stadiono tunelyje būrelis argentiniečių sumušė kroatų aistruolį. Muštynes nutraukė stadiono savanoriai.

Paprastai Argentinos sirgaliai nėra tie, kurie po rungtynių kelia neramumus, tačiau šįkart, anot įvykio liudininko Krešemiro Lačkovičiaus, kurio mintis pateikia kroatų leidinys „Glas Slavonije“, įtakos galėjo padaryti ir tragiškas rezultatas, ir alkoholis.

„Matyt argentiniečiai buvo labai pikti, o taip pat įtakos galėjo turėti ir degtinė bei alus“, – kroatų leidinyje „Glas Slavonije“ rašė įvykio liudininkas. „Kai rungtynes stadione stebi 40 tūkst. sirgalių, tarp jų gali atsirasti 5 ar 10 nenormalių žmonių.“

Čempionato organizacinis komitetas gavo Žemutinio Naugardo teisėsaugos struktūrų informaciją. Pasak pranešimo, per Kroatijos ir Argentinos rungtynes 7 Argentinos piliečiams buvo surašyti administracinės teisės pažeidimų protokolai.

Po teismo sprendimo šie argentiniečiai veikiausiai neteks futbolo aistruolių pasų, su kuriais nebegalės nemokamai keliauti Rusijoje ir stebėti pasaulio čempionato kovų.

Šis incidentas sulaukė Argentinos valdžios dėmesio: saugumo ministrė Patricia Bullrich „Twitter“ paskyroje paprašė Rusijos valdžios atstovų deportuoti keturis argentiniečius į tėvynę.

„Elia, Pardo, Eslejeras ir Catalanas – šie keturi žmonės buvo identifikuoti vaizdo medžiagoje, kur matyti, kaip jie muša Kroatijos pilietį. Mes prašome Rusijos juos sulaikyti ir deportuoti namo“, – rašė ministrė.


Muštynių vaizdo įrašas:


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)