Jame Maradona viso pelnė du įvarčius, o Argentinos komanda nugalėjo anglus rezultatu 2:1 ir pateko į čempionato pusfinalį. Vieną iš minėtų įvarčių puolėjas įmušė ranka, bet arbitras to nepastebėjo.

Vėliau belgus įveikusi ir į finalą patekusi Argentina 3:2 pranoko Vakarų Vokietijos rinktinę ir iškovojo pasaulio čempionų titulą.

2008-asiais futbolo legenda argentinietis Diego Maradona atsiprašė už tą legendinį ir „Dievo ranka“ pramintą įvartį.

„Negaliu pakeisti istorijos, tiesiog noriu atsiprašyti už tą įvartį. Daugiau nieko tikrai negaliu padaryti“, – 2008-aisiais vienai radijo stočių teigė futbolininkas.

Dabar ši situacija, kai po žaidimo ranka buvo užskaitytas įvartis, paprasčiausiai nebepasikartotų. Nuo šio pasaulio čempionato arbitrams talkina VAR sistema ir vaizdo peržiūrų teisėjo asistentai, kurie atsakingi už tokias situacijas, kai kyla klausimų ar įvartis pelnytas teisėtai, ar ne.

Tad jei 1986-aisiais būtų veikusi VAR sistema, po vaizdo peržiūros greičiausiai arbitras nebūtų įskaitęs Maradonos įvarčio, pelnyto ranka.

Diego Maradona 1986 m. pasaulio futbolo čempionate
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)