Signalų, kad su Argentinos rinktine viskas toli gražu nėra tvarkoje, būta jau anksčiau. Komanda tik vargais negalais įveikė Pietų Amerikos zonos atrankos varžybų barjerą.

Pirmos čempionato rungtynės taip pat nesusiklostė – su Islandija sužaista 1:1, o į save nepanaši ryškiausia Argentinos žvaigždė Lionelis Messi neįmušė 11 m baudinio.

Messi, vieną kartą pasitrauk iš Argentinos rinktinės. Šį kartą tikrai nebus skaudu, jei apie tai pagalvosi.
Fernando Niembro, Argentinos žurnalistas

Tačiau to, kas Žemutinio Naugardo stadione įvyko ketvirtadienio vakarą, Argentina tikrai nesitikėjo.

Beveidę komandą Kroatijos rinktinė sumalė į miltus, o savo futbolininkams mačo pabaigoje švilpė net ir gausios į Rusiją atvykusių sirgalių pajėgos.

„Šių rungtynių planas neveikė, pralaimėjimas labai skaudus. Jaučiu ne gėdą, o tikrą skausmą, kadangi Argentinos šalis nebuvo aukštumose. Tačiau kol turime galimybių, reikia kovoti. Atsakomybė dėl pralaimėjimo yra mano, tikrai nesiruošiu jos suversti vartininkui Caballero (po šiurkščios vartų sargo klaidos kroatai pelnė pirmąjį rungtynių įvartį, – red. past.)“, – po fiasko kalbėjo argentiniečių treneris J. Sampaoli.

„Nepavyko rasti tinkamos žaidimo sistemos. Aš tikėjausi, kad šios rungtynės mums padės išsivaduoti nuo virš komandos kybančio spaudimo, tačiau Kroatija parodė turinti daug talento
.Pirmojo įvarčio situacija mus labai sukrėtė, kirto per emocinę komandos būklę ir argumentų, kuriais galėtume pakeisti eigą, nebeatradome“, – aiškino J. Sampaoli, rungtynių pabaigoje greta aikštės bėgiojęs jau be švarko – tik su sportiniais marškinėliais, visiems demonstruodamas savo tatuiruotas rankas.

Treneris sunkiai valdėsi ir pirmajame kėlinyje, kuomet dėl savo reakcijos gavo geltoną kortelę.

Nors šį sykį jis bandė įsiklausyti į Diego Maradonos pastabas ir į aikštę po keitimo išleido ir Gonzalo Higuainą, ir Paulo Dybalą, ir Cristianą Pavoną, nepadėjo niekas – Argentinos rinktinės puolimas liko bedantis, o mačo pabaigoje rankas visiškai nuleido ir netgi nesportiškai ėmė elgtis argentiniečių gynėjai.

Argentinos žurnalistas Sebastianas Tempone praneša, kad iš karto po mačo rinktinės futbolininkai susirinko vienoje iš stadiono patalpų ir tarėsi ką daryti.

Anot jo, nuspręsta prašyti, kad Argentinos futbolo fedracija J. Sampaoli pašalintų iš trenerio posto.
Aš tikėjausi, kad šios rungtynės mums padės išsivaduoti nuo virš komandos kybančio spaudimo, tačiau Kroatija parodė turinti daug talento. Pirmojo įvarčio situacija mus labai sukrėtė, kirto per emocinę komandos būklę ir argumentų, kuriais galėtume pakeisti eigą, nebeatradome.
Jorge Sampaoli, Argentinos treneris

Visgi kiek vėliau ši informacija buvo paneigta. Anot Argentinos žiniasklaidoje išplatinto pranešimo, žaidėjai treneriui spaudimo nedaro, o atleisti jį federacijai būtų sudėtinga – S. Sampaoli turi 5 metų trukmės sutartį ir atleidimo atveju gautų 20 mln. JAV dolerių kompensaciją.

Nežinia, kuo viskas pasibaigs, tačiau šį sykį itin aštri kritika liejosi ir „Barcelonos“ superžvaigždės L. Messi atžvilgiu, kurį Argentinos žiniasklaida skalpavo kur kas smarkiau, nei šiurkščiai suklydusį vartininką Willy Caballero.

Kai kurie argentiniečiai negi ėmė reikalauti, kad L. Messi paliktų rinktinę.

„Messi yra užvaldęs Argentinos rinktinę. Jis yra tapęs rinktinės treneriu. Ir jis nusprendė į rinktinę kviesti savo draugus, o mes matome rezultatą. Trapi, bejėgė, beširdė ekipa. Messi, tu tapai beširdžiu. Užteks Mascherano, tavo draugelio. Užteks Sampaoli ir jo antitaisyklių. Užtenka to spaudimo. Lauk visus nekontroliuojamus lyderius.

Messi, vieną kartą pasitrauk iš Argentinos rinktinės. Šį kartą tikrai nebus skaudu, jei apie tai pagalvosi“, – negailestingai rėžė įtakingas Argentinos futbolo žurnalistas Fernando Niembro, priminęs situaciją, kai L. Messi jau buvo paskelbęs apie karjeros rinktinėje pabaigą, tačiau vėliau nusprendė į ją sugrįžti.

Nors tokia drąsi F. Niembro nuomonė sulaukė prieštaringos reakcijos, kai kurių kitų ekspertų nuomonė buvo ne mažiau aštri.

Buvęs Argentinos futbolininkas Ricardo Caruso Lombardi iškėlė sąmokslo teoriją, neva L. Messi taip prastai žaidžia todėl, kad nori rasti atpirkimo ožį ir jį sudeginti ant laužo. Pasak jo, tai jau minėtasis treneris J. Sampaoli.

„Šitiems žaidėjams nerūpi niekas. Jie tiesiog dėjo ant sidabrinės mūsų šalies vardo. O dabar jie nori išmesti trenerį ir į jo vietą pastatyti Jorgę Burruchagą, panašiai kaip ispanai padarė su Fernando Hierro“, – pareiškė R. C. Lombardi.

„Messi... Jam neberūpi niekas. Pasižiūrėkite, kaip jis bėga. Man atrodo, kad jis šitaip blogai žaidė todėl, kad įmestų į laužą Sampaoli ir išvengtų atsakomybės. Ir aš manau, kad jam pavyks, kad Argentina turės kitą trenerį rungtynėse su Nigerija“, – pažymėjo jis.

Apskritai bendra Argentinos žiniasklaidos pozicija yra aiški – artėjama prie katastrofos. Ir niekas nebenustebs, jei praėjusiame pasaulio čempionate finale žaidusi rinktinė šį kartą liks už grupių varžybų etapo borto – tokios beveidės Argentinos komandos gerbėjai nematė jau seniai.

Tuo metu kroatų saugas Luka Modričius užstojo L. Messį.

„Jis aikštėje vienas negali padaryti visko. Jam reikia pagalbos“, – po rungtynių ištarė Kroatijos rinktinės kapitonas, įmušęs antrąjį mačo įvartį.

Po šio pralaimėjimo situacija argentiniečiams D grupėje yra labai komplikuota.

Vos 1 tašką turinti Argentina galimybių patekti į aštuntfinalį galutinai dar neprarado, tačiau jau nebėra priklausoma vien tik nuo savęs pačios. Situacija aiškesnė taps po šiandien, penktadienį vyksiančio Islandijos ir Nigerijos tarpusavio susitikimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (182)