Vienintelį įvartį 23 minutę pakėlus kampinį ir nesusikalbėjus varžovų vartininkui bei ir gynėjams smūgiu į tuščius vartus pelnė Luisas Suarezas.

Saudo Arabijos komanda šįkart atrodė gerokai konkurencingesnė nei per gėdingą dvikovą su Rusija ir urugvajiečiai, be kelių Edisono Cavani ir to paties L. Suarezo pusprogių, daugiau nelabai ką grėsmingo ir sukūrė.

Ši pietų amerikiečių pergalė reiškia, kad jau oficialiai aiškios pirmosios dvi aštuntfinalio etapo dalyvės. Tai – Rusija ir Urugvajus.

Beje, rusams norint išsaugoti pirmą vietą A grupėje per paskutinio turo akistatą su urugvajiečiais užteks ir lygiųjų.

Tai buvo 100-asis L. Suarezo mačas Urugvajaus rinktinėje.

Dukart pasaulio čempionas Urugvajus, triumfavęs 1930 ir 1950 m., yra priskiriamas prie turnyro Rusijoje tamsiųjų arkliukų, galinčių nušuoliuoti labai toli. Pavyzdžiui, Vilniaus „Žalgirio“ treneris Aurelijus Skarbalius net tiki, kad urugvajiečiai šiemet taps nugalėtojais.

Tuo metu Saudo Arabijos atstovų sausra planetos pirmenybėse tęsiasi jau 24 metus – jie be pergalės nuo pat 1994-ųjų.

Rungtynės:

Urugvajus 1 – 0 Saudo Arabija
23' [1 – 0] Luisas Suarezas

Komandų statistika: Urugvajus – Saudo Arabija

Smūgiai į vartus: 4 – 3
Smūgiai šalia vartų: 6 – 3
Kampiniai: 3 – 4
Nuošalės: 1 – 2
Kamuolio kontrolė: 47 – 53 proc.
Pražangos: 10 – 13.

Primename, kad pirmame ture urugvajiečiai 1:0 įveikė Egiptą, o arabai net 0:5 buvo sutriuškinti turnyro šeimininkų rusų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)