Rusus šiame mače iš esmės būtų tenkinusios ir lygiosios, tačiau dar vieną galingą antrą kėlinį sužaidę šeimininkai laimėjo 3:1 (0:0), iškovojo 6 tašką ir praktiškai užsitikrino kelialapį į aštuntfinalį.

Nugalėtojams po įvartį pelnė Denisas Čeryševas (59 min.) ir Artiomas Dziuba (62 min.). Prieš tai, 47 min., kamuolį į savo vartus kurioziškai nukreipė Ahmedas Fathi, o 73 min. rezultatą sušvelnino 11 metrų baudinį realizavęs Mohamedas Salah.

Rusijos rinktinei kelią į atkrintamąsias galėtų užkirsti tik scenarijus iš fantastikos srities: dvi Saudo Arabijos pergalės prieš Urugvajų ir Egiptą bendru maždaug 10 įvarčių skirtumu ir pačių rusų triuškinamas pralaimėjimas urugvajiečiams.

Rungtynės:

Rusija 3 – 1 Egiptas
47' [1 – 0] Ahmedas Fathi (į savo vartus)
59' [2 – 0] Denisas Čeryševas
62' [3 – 0] Artiomas Dziuba
73' [3 – 1] Mohamedas Salah (11 m)

Komandų statistika: Rusija – Egiptas

Smūgiai į vartus: 3 – 1
Smūgiai šalia vartų: 5 – 8
Kampiniai: 7 – 4
Nuošalės: 0 – 0
Kamuolio kontrolė: 47 – 53 proc.
Pražangos: 11 – 10.

Rusai antradienio dvikovą pradėjo tokia pat sudėtimi kaip ir rungtynes su Saudo Arabija, o Egipto sudėtyje įvyko vienintelis pasikeitimas: priekyje vietoj Amro Wardos – pasveikęs M. Salah.

Primename, kad pasaulio čempionato atidarymo rungtynėse Rusija net 5:0 sutriuškino Saudo Arabiją, o Egiptas pirmame ture apmaudžiai paskutinėmis minutėmis 0:1 nusileido Urugvajaus futbolininkams.

Kitos A grupės antrojo turo rungtynės tarp Saudo Arabijos ir Urugvajaus vyks trečiadienį 18 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1344)