Dramatiškai rungtynių pradžia susiklostė Kolumbijos rinktinei. Jau 3-ią mačo minutę kolumbiečiai liko aikštėje be vieno žaidėjo.

Kolumbijos rinktinės vartininkas Davidas Ospina atrėmė pirmą pavojingą japonų smūgį po kontratakos, o antrąjį ranka sustabdė Carlosas Sanchezas.

Teisėjas iš Slovėnijos Damiras Skomina saugui iš karto parodė raudonąją kortelę ir išprašė iš aikštės, o Shinji Kawaga sėkmingai realizavo 11 m baudinį. Japonai 6 min. pirmavo 1:0.

Įdomu, kad pasaulio čempionatų istorijoje tai antra greičiausiai parodyta raudonoji kortelė (2 min. 56 sek.).

Greičiausiai iš aikštės buvo pašalintas urugvajietis Jose Alberto Batista rungtynėse su Škotija 1986 metais. Teisėjas ranka baudos aikštelėje sužaidusiam futbolininkui raudonąją kortelę parodė praėjus vos 54 sek. nuo rungtynių pradžios.

Nepaisydama praradimo Kolumbijos rinktinė neatsisakė plano žaisti atakuojantį futbolą ir jos pastangos buvo vainikuotos išlyginamuoju įvarčiu.

39 min. Juanas Quintero pažeme smūgiavo kamuolį, kurį peršoko japonų „sienelė“ ir šis atsidūrė už vartų linijos. Po pirmojo kėlinio Jose Pekermano auklėtiniai galėjo lengviau atsikvėpti – rezultatas buvo lygus 1:1.

Po pertraukos japonai vieną po kitos ėmė rengti pavojingas atakas, tačiau jiems stigo tikslumo.

59 min. Kolumbijos nacionalinės ekipos vairininkas Jose Pekermanas ryžosi išleisti į aikštę Jamesą Rodriguezą. Komandos žvaigždė nepasirodė starto sudėtyje dėl nedidelės traumos, gautos per treniruotę, padarinių.

Žaisdami mažuma kolumbiečiai kantriai dirbo gindamiesi, tačiau Tekančios saulės šalies atstovai laikė užgulę varžovų vartus ir savo pasiekė. Po pakelto kampinio 73 min. galva vartininką D. Ospino nuginklavo Yuya Osako.

Savo progą turėjo ir J. Rodriguezas, tačiau po puikios kombinacijos jo smūgiuotą kamuolį į užribį koja nukreipė japonų gynėjas.

Iki šiol japonai nė karto nebuvo įveikę Kolumbijos rinktinės. Pirmąjį šių šalių futbolininkų susidūrimą FIFA Konfederacijų taurės turnyre 2003 metais 1:0 laimėjo Pietų Amerikos atstovai, kontrolinės rungtynės 2007 metais baigėsi nulinėmis lygiosiomis, o 2014 metų planetos pirmenybėse Brazilijoje Los Cafeteros nušlavė japonus net 4:1.

Kolumbija 1 – 2 Japonija

6' [0 – 1] Shinji Kawaga (11 m baud.)
39' [1 – 1] Juanas Quintero
73' [1 – 2] Yuya Osako

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)