Rasizmu D. Maradoną apkaltino ITV televizijos žurnalistė Jacqui Oatley, socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbusi, kad 1986 metų pasaulio čempionas atliko rasistinį gestą, nukreiptą prieš korėjiečius.

Anot J. Oatley, Argentinos ir Islandijos rinktinių susitikimo metu grupelė fanų iš Pietų Korėjos pradėjo šaukti „Diego“. Į tai sureagavęs D. Maradona atsakė „aiškiai rasistiniu gestu“. Apie šį gestą patvirtino britės kolegė Seema Jaswal.

Šiuo akibrokštu D. Maradona neapsiribojo. Bresto „Dinamo“ komandos vyriausiuoju treneriu Valdo Ivanausko neseniai paskirtas argentinietis parodė, kad taisyklės jam nerūpi.

Nors pasaulio futbolo čempionato stadionuose Rusijoje yra pakabinti dideli plakatai su užrašais apie draudimą rūkyti, D. Maradona rungtynių metu savo ložėje demonstratyviai rūkė cigarą, o tai užfiksavę fotografų kadrai greitai paplito socialiniuose tinkluose.

Greitai socialiniuose tinkluose plinta ir rungtynių operatorių užfiksuoti vaizdai, kuriuose D. Maradona matomas intensyviai besišluostant nosį.

Futbolo gerbėjams tokie legendinio futbolininko veiksmai sukėlė įvairių minčių. D. Maradona daugiau nei 20 metų buvo priklausomas nuo kokaino.

Nors 2007 metais D. Maradona skelbė, jog priklausomybę išsigydė, futbolo gerbėjai pokštaudami abejoja, ar Rusijoje argentinietį užpuolė alerginė sloga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)