Rungtynėms tarp Portugalijos ir Ispanijos teisėjavo arbitras iš Italijos – 44-erių Gianluca Rocchi.

Būtent jis 3 min. skyrė 11 m baudinį į Ispanijos rinktinės vartus: prieš Cristiano Ronaldo baudos aikštelėje prasižengė Nacho Fernandezas.

Portugalų žvaigždė nepaliko jokių šansų ispanų vartininkui Davidui De Gea – 1:0. 24 min. jau savojo šanso nepraleido Diego Costa: sulaukęs aukšto perdavimo įsiveržė į baudos aikštelę, suklaidino gynėją ir tiksliai smūgiavo į vartų kampą – 1:1.

Iniciatyvą ir progų turėjo Ispanija, bet įvartį mušė C. Ronaldo: po jo smūgio iš 20 m kamuolio nesulaikė D. De Gea, vartininkui kamuolys išsprūdo iš rankų ir įriedėjo į vartus.

Netrukus teisėjas paskelbė pirmosios rungtynių dalies pabaigą ir futbolininkai į rūbines nužingsniavo portugalams pirmaujant 2:1.

Po pertraukos 55 min. išvydome pavyzdinius ispanų namų darbus: po standartinės situacijos galva kamuolį siekė Sergio Busquetsas, kuris jį atmetė į vatrininko aikštelę, čia Diego Costa iš metro sugrūdo kamuolį į portugalų vartus – 2:2.

Vos po trijų minučių (58 min.) rezultatą puikiu smūgiu persvėrė Nacho Fernandezas – 3:2, jau priekyje atsidūrė Ispanija.

Atrodė, kad mačas baigsis portugalų nesėkme. Tačiau C. Ronaldo savo šanso nepraleido: 88 min. jo idealiai tikslus smūgis po standartinės situacijos vėl privertė D. De Gea krapštyti kamuolį iš vartų tinklo – 3:3.

Maža to, per likusias rungtynių minutes arčiau pergalės buvo portugalai: pavojingas reidas vos nesibaigė Ricardo Quaresmos įvarčiu, o jo smūgį paskutinę akimirką blokavo ispanų gynėjas, vėliau šalia vartų galva smūgiavo jau C. Ronaldo.

Per teisėjo pridėtas 4 min. ekipos nebepasižymėjo ir pasaulio čempionato puošmena tapusios rungtynės baigėsi rezultatyviomis lygiosiomis – 3:3.

Įdomu tai, kad 33-ejų C. Ronaldo per vieną vakarą pelnė tiek įvarčių, kiek jų buvo pasiekęs per visas savo ankstesnes akistatas pasaulio čempionato kovose. Be to, jis tapo vyriausiu žaidėju planetos pirmenybių istorijoje, kuris pasiekė „hat-tricką“.

Dabar artimiausias rungtynes Portugalija birželio 20 d. (trečiadienį, 15:00 val.) žais prieš Maroką, o Ispanija – prieš Iraną (21 val.).

Rezultatas

Ispanija 3 – 3 Portugalija

4 min. [0:1] Cristiano Ronaldo

24 min. [1:1] Diego Costa

44 min. [1:2] Cristiano Ronaldo

55 min. [2:2] Diego Costa

58 min. [3:2] Nacho Fernandezas

88 min. [3:3] Cristiano Ronaldo

***

Oficialiose rungtynėse Ispanija ir Portugalija susitiko 35 kartus, ispanai 16 kartų laimėjo, 9 kartus pergales šventė portugalai, 13 kartų rungtynės baigėsi lygiosiomis.

Tik kartą abi rinktinės susitiko pasaulio čempionate: tai nutiko 2010 m., aštuntfinalyje būsima pasaulio čempionė Ispanija 1:0 palaužė portugalus, o pergalingą įvartį antrame kėlinyje pelnė Davidas Villa.

Portugalai pretenduoja tapti vos ketvirta rinktine, kuriai po triumfo Europos čempionate pavyktų laimėti ir pasaulio čempionatą: tą padaryti pavyko Vakarų Vokietijos rinktinei (Euro 1972, 1974 m. pasaulio čempionatas), Prancūzijai (1998, Euro 2000) ir Ispanijai (Euro 2008, 2010).

Primename, kad likus parai iki pasaulio čempionato pradžios Ispanijos rinktinės strategas Julenas Lopetegui netikėtai buvo atleistas, o praėjus kelioms valandos „La Rojos“ vairą šalies federacijos vadovų nurodymu perėmė 50-metis Fernando Hierro, kuriam Rusijoje buvo numatytas rinktinės sporto direktoriaus vaidmuo.

Ispanų futbolo federacijai nepatiko, kad J. Lopetegui sukirto rankomis su Madrido „Real“ ir laiku neinformavo. Įdomu, kad atleistasis treneris su rinktine laimėjo visas 20 žaistų rungtynių.

Su „Real“ UEFA Čempionų lygą trečius metus iš eilė laimėjęs C. Ronaldo po triumfo užsiminė, kad savo ateities planus žada paviešinti prisidėjęs prie nacionalinės ekipos.

Tad pastaruoju metu pietiečių žiniasklaidą netgi labiau domina portugalų žvaigždės būsimasis klubas, o ne rungtynės pasaulio čempionate.

Primename, kad portugalai 2016-aisiais triumfavo Europos čempionate, nuo tada komanda išsaugojo 13 nugalėtojais tapusių futbolininkų, ekipai ir toliau vadovauja treneris Fernando Santosas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (365)