„Palaikysiu Rusijos rinktinę, nes pats ten esu žaidęs, – sakė Lietuvos rinktinės saugas Ovidijus Verbickas. – Nuo mažų dienų stebiu Rusijos futbolą ir tikiuosi, kad jie nukeliaus bent iki pusfinalio. Nors dabar jie nedemonstruoja geriausio žaidimo, reikės, kad visus nustebintų“.

„Manau, kad Rusija išeis iš grupės, tačiau daugiau nelabai ką gali pasiekti, – teigė Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Tomas Danilevičius. – Jų rinktinė nėra ta, kuri pretenduotų į aukščiausias pozicijas“.

Lietuvos nacionalinės komandos žaidėjai taip pat jau išsirinko favoritus.

„Pasaulio čempionate palaikysiu Ispaniją, nes juos palaikau ketverias-penkerias Europos ir pasaulio pirmenybes. Man priimtiniausias žaidimo stilius, trumpi perdavimai, techniškas futbolas“, – sakė saugas Mantas Kuklys.

„Aš palaikysiu Argentinos rinktinę, nes ten žaidžia mano mėgstamiausias futbolininkas Lionelis Messi“, – pripažino saugas Arvydas Novikovas.

„Būsiu už Argentiną ir L. Messį, noriu, kad jie laimėtų“, – rinktinės draugui pritarė Vykintas Slivka.

Lažybų bendrovė „Betsafe“ realiausiais pretendentais tapti čempionais įvardija Braziliją. Toliau seka Vokietija, Ispanija ir Prancūzija. Pagal bukmekerius, mažiausiai galimybių tapti čempionais turi Panama, Tunisas ir Iranas.

„Prancūzija turi labai gerą komandą, žinoma, vokiečiai visada yra favoritai, – teigė A. Novikovas. – Anglija turi daug žvaigždžių, tačiau pastaraisiais metais nieko neparodydavo. Tikiu, kad šį čempionatą gali nustebinti“.

„Bus įdomu sekti Braziliją, manau, jie šio čempionato favoritai. Lyderių statuso verti prancūzai ir vokiečiai“, – savo nuomonę pareiškė O. Verbickas.

„Prancūzija turi daug įdomių ir perspektyvių žaidėjų. Gali nustebinti Belgija, kurios žaidėjai rungtyniauja stipriausiuose Europos klubuose. Reikėtų neužmiršti ir Argentinos bei Ispanijos“, – vardino LFF vadovas T. Danilevičius. – Favoritais visi laiko vokiečius ir brazilus. Manau, kad Lenkija yra vienas iš juodųjų arkliukų. Jie gali gerai pasirodyti, turi tokį puolėją kaip Robertas Lewandowski, kuris bet kuriai rinktinei būtų tikra prabanga“.

„Trys pagrindiniai pretendentai: Brazilija, Ispanija, Vokietija. Manau, kad viena iš šių trijų rinktinių taps pasaulio čempione“, – prognozavo rinktinės vartininkas Ernestas Šetkus.

2018 metų pasaulio čempionate nebus tokių rinktinių kaip Italija, Olandija ir Čilė.

„Italijos futbole matosi krizė. Jie nebeturi tokių žaidėjų kaip Alessandro Del Piero, Francesco Totti, Paolo Maldini. Šiai dienai žaidžia žaidėjai, kurie nėra tokio aukšto lygio. Yra kartų kaitos problema ir nepatekti į pasaulio čempionatą po 60 metų pertraukos yra didžiulė tragedija“, – kalbėjo Italijos klubuose „Livorno“, „Avellino“, „Bologna“, „Grosseto“, „Juve Stabia“ ir „Latina“ žaidęs T. Danilevičius.

Lietuvos rinktinės treneris E. Jankauskas stebės ir savo buvusių bendražygių žaidimą.

„Prancūzijos rinktinėje liko vartininkas Hugo Lloris, mes drauge žaidėme vienoje komandoje, tačiau jau mažėja kolegų, kurie dar žaidžia, liko paskutiniai“, – sakė E. Jankauskas.

Futbolo šventė prasidės jau ketvirtadienį 18 val. ir tęsis iki liepos 15 d.

„Visos rungtynės yra įdomios, smagu sekti favoritų žaidimą. Visos komandos yra vertos pagarbos ir mes galime pasimokyti iš jų visų. Kartais net tos komandos, kurios nėra favoritės, gali pateikti staigmenų ir įdomių taktinių sprendimų“, – kalbėjo E. Jankauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)