Apie savo sprendimą atleisti trenerį L. Rubialesas paskelbė trečiadienį Krasnodare surengtos specialios spaudos konferencijos metu.

Daugybė į ją susirinkusių ispanų žurnalistų buvo šokiruoti – strategas atleistas likus parai iki čempionato pradžios.

Sprendimo priežastis – nepagarba federacijai: J. Lopetegui su „Real“ derėjosi už jos akių.

Treneris atleistas, nors su federacija turėjo iki 2020-ųjų galiojančią sutartį.

„Dėkojame Julenui už viską, ką jis padarė Ispanijos rinktinės labui. Juleno dėka mes atkeliavome į Rusiją, žaisime čempionate – neturiu jam jokių priekaištų dėl profesionalumo ir atlikto darbo. Tačiau buvome priversti su juo atsisveikinti. Tai turi būti aiški žinia visiems Ispanijos futbolo federacijos darbuotojams – yra darbo sutartys ir reikalavimai, kuriuos tu turi vykdyti“, – konstatavo L. Rubialesas.

„Nesijaučiu išduotas, tačiau problema yra ta, kaip reikalai buvo sprendžiami nuošalyje paliekant visą Ispanijos federaciją. To toleruoti negalėjome. Lopetegui yra profesionalas, tačiau veikimo ir elgesio formos yra svarbios“, – pažymėjo L. Rubialesas, tvirtinęs, kad dėl susidariusios situacijos konsultavosi su žaidėjais.

„Šnekėjausi su futbolininkais ir garantavau, kad naujasis trenerių štabas darys viską, kad ši komplikuota situacija būtų užglaistyta kuo gražiau ir neturėtų įtakos komandos žaidimui aikštėje. Tai – sudėtingas sprendimas, tačiau jo nepriimti mes tiesiog negalėjome, – tvirtino Ispanijos futbolo federacijos prezidentas. – Futbolininkai taip pat pažadėjo, kad elgsis profesionaliai ir aikštėje atiduos visas jėgas.“

Luisas Rubialesas

Trečiadienį 11.30 val. turėjusi prasidėti spaudos konferencija buvo nuolat atidėliojama, o apie rinktinės ir J. Lopetegui skyrybas rašęs ispanų leidinys „Marca“ vėliau pranešė, kad „La Roja“ kapitonas Sergio Ramosas su žaidėjais įtikinėjo federacijos atstovus nekeisti trenerio.

Treneris J. Lopetegui taip ir nepasirodė spaudos konferencijoje, o atvykęs šalies federacijos prezidentas paskelbė apie šio atleidimą.

„Laimėti yra svarbu, tačiau futbole yra ir svarbesnių dalykų. Kaip žmogus elgiasi, kaip dirba. Net jei Julenas yra TOP treneris, turime į tai reaguoti, – toliau tęsė L. Rubialesas. – „Real“ ieškojo trenerio. Viskas čia yra legalu ir nieko neturiu, ką čia pasakyti. Tačiau Ispanijos rinktinės treneris negali taip elgtis. Tokį žingsnį žengti buvo būtina. Kitaip Ispanijos futbolo federacija būtų pasielgusi neatsakingai“.

Ispanijos futbolo rinktinė po poros valandų nuo J. Lopetegui atleidimo paskelbė, kad rinktinės vairą perima nacionalinės ekipos sporto direktorius Fernando Hierro.

Fernando Hierro

Buvęs Madrido „Real“ kapitonas iki šiol netreniravo jokios aukščiausios Ispanijos lygos komandos ir trenerio duonos ragavo tik karališkame klube asistuodamas Carlo Ancelotti. 2016-2017 metais jis treniravo antro pagal pajėgumą šalies čempionato ekipą „Real Oviedo“.

„La Roja“ planetos pirmenybes pradės penktadienį Sočyje rungtynėmis su Portugalija. B grupėje ispanų dar laukia akistata su Irano ir Maroko nacionalinėmis ekipomis.

Pasaulio futbolo čempionato atidarymo rungtynės bus žaidžiamos ketvirtadienį Maskvoje tarp turnyro šeimininkės Rusijos ir Saudo Arabijos rinktinių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)