1. Jameso Rodriquezo įvartis gražuolis į Urugvajaus vartus

Rezultatyviausiu pasaulio futbolo čempionato žaidėju tapęs kolumbietis aštuntfinalio dvikovoje pelnė du įvarčius ir išsiuntė urugvajiečius namo.

2. Luiso Suarezo įkandimas italui Giorgio Chiellini

Tikriausiai vienas įsimintiniausių pastarojo mėnesio epizodų. Paskutinėse grupės rungtynėse su Italijos rinktine urugvajietis įkando varžovui. Už tai puolėjas sulaukė skaudžios bausmės: skirta 9-erių rinktinės rungtynių ir keturių mėnesių apskritai bet kokios su futbolu susijusios veiklos diskvalifikacija.

Taigi L. Suarezui teko ne tik praleisti aštuntfinalį su Kolumbijos komanda, bet sezono starte jis negalės padėti ir savo naujajai „Barcelonos“ komandai Ispanijos čempionate.

3. Timo Howardo pasirodymas prieš Belgiją

Aštuntfinalio rungtynėse JAV rinktinės vartininkas atsilaikė daugiau nei pusantros valandos, kol galiausiai pratęsime įvartį į jo vartus pasiuntė belgas Kevinas de Bruyne. Nors rekordą pasiekęs amerikietis ir atrėmė 16 varžovų smūgių, tačiau jo komanda pralaimėjo mačą 1:2.

4. Neymaro trauma

Ketvirtfinalio dvikovos pabaigoje (83 min.), brazilams pirmaujant rezultatu 2:1, Kolumbijos rinktinės gynėjas Juanas Zuniga keliu įsirėžė Neymarui į nugarą. Šis buvo ne tik neštuvais išgabentais iš aikštės, bet ir sraigtasparniu nugabentas į ligonę, kurioje paaiškėjo, kad puolėjui čempionatas jau baigtas - jam skilo stuburo slankstelis.

Vėliau žaidėjas pareiškė, kad trūko labai ne daug, jog jam būtų pasibaigęs ne tik pasaulio čempionatas, bet ir apskritai karjera.

„Dėkoju Dievui už pagalbą, nes jeigu smūgis būtų buvęs keliais coliais žemiau, galėjau būti paralyžiuotas“, – su ašaromis akyse pasakojo Neymaras.

Tiesa, Drausmės komitetas šį epizodą pavadino nelaimingu nutikimu ir jokių sankcijų prieš J. Zunigą nesiėmė. Šis, beje, net neišvydo prieš savęs geltonos kortelės.

5. Įspūdingas Robino van Persie įvartis į Ispanijos vartus

Pirmose B grupės rungtynėse susitiko 2010 metų finalininkai olandai ir tąkart čempionate triumfavę ispanai. Olandijos komanda pasiekė saldų revanšą, laimėjusi net 5:1, o R. van Persie iš viso pelnė du įvarčius.

6. Vokietija 7:1 Brazilija

Čempionato pusfinalyje galingai žaidę vokiečiai sumindė Brazilijos komandą ir sužlugdė jos svajonę saviems žiūrovams padovanoti trofėjų.

7. Arjeno Robbeno nardymas mače su Meksika

Aštuntfinalio rungtynėse Olandijos rinktinė stebuklingai. Atsilikdami nuo meksikiečių 0:1 olandai 89-ą rezultatą išlygino, o per teisėjo pridėtą laiką A. Robbenas krito baudos aikštelėje ir uždirbo 11 metrų baudinį. Jį sėkmingai realizavo Klaasas Janas Huntelaaras ir olandai žengė tolyn.

8. Guillermo Ochoa pasirodymas prieš brazilus

Meksikos rinktinės vartininkas antro turo rungtynėse varė į neviltį brazilus, atremdamas vieną jų smūgį po kito. Galiausiai mačas baigėsi lygiosiomis 0:0.

9. Ispanijos rinktinės fiasko

2010-ųjų pasaulio čempionai ispanai į Braziliją atvyko būdami vieni favoritų, tačiau pirmose rungtynėse pralaimėję net 1:5 Olandijai, vėliau 0:2 nusileido ir Čilei. Nepaisant pergalės 3:0 prieš australus Ispanijos žvaigždynui teko važiuoti namo jau po grupių etapo.

10. Pergalingas Johno Brookso įvartis

Po keitimo pasirodęs ir JAV rinktinėje debiutavęs 21-erių metų gynėjas pelnė pergalingą mače su Ganos komanda (2:1).

11. Miroslvo Klose rekordas

Pasaulio čempionate dukart pasižymėjęs 36-erių vokietis Miroslavas Klose tapo daugiausiai įvarčių pelniusiu futbolininku planetos pirmenybių istorijoje. Rekordinį 16-ą tikslų smūgį puolėjas pasiuntė pusfinalio susitikime su Brazilija. Rezultatyviausiųjų sąraše jis aplenkė brazilą Ronaldo (15).

12. Auksinis Mario Gotze įvartis finale

Tik 88-ą minutę finale ant vejos žengęs 22-ejų metų vokietis 113-ą minutę pelnė pergalingą įvartį, lėmusį jo komandos triumfą čempionate. Tai jau ketvirtas Vokietijos komandos planetos pirmenybių trofėjus.

14. Louiso van Gaalo triukas su vartininkais

Olandijos rinktinės treneris ketvirtfinalio rungtynėse su Kosta Rika paskutinę pratęsimo minutę pakeitė vartininką. Iš anksto šiam manevrui ruošęsis antrasis vartų sargas Timas Krulis 11 metrų baudinių serijos metu atrėmė du varžovų smūgius ir leido olandams žengti į pusfinalį.

14. Atidarymo rungtynėse – Marcelo įvartis į savus vartus

Daugelis tikėjosi, kad pirmasis 2014 metų pasaulio čempionato įvartis bus pelnytas brazilų. Taip ir nutiko. Tiesa, į savo vartus. Nuo 6-os mačo minutės atsiliekančiųjų vaidmenyje buvę brazilai vis dėl to 3:1 įveikė Kroatijos rinktinę.

15. Jermaine'o Joneso šūvis į Portugalijos vartus

Dramatiškai pasibaigusiose rungtynėse tarp JAV ir Portugalijos komandų (2:2) puikiu įvarčiu rezultatą išlygino (1:1) amerikiečių saugo įvartis antrame kėlinyje.

16. Teisėjo sprendimai mažajame finale

Brazilijos futbolininkai ir sirgaliai liko be nieko. Kovoje dėl bronzos medalių brazilai 0:3 pralaimėjo Olandijos komandai. Tačiau nemažai teisėjo sprendimų vertė futbolo mėgėjus imtis už galvų.

Jau 2-ą rungtynių minutę, kuomet teisėjas iš Alžyro Djamelis Haimoudi paskyrė 11 metrų baudinį į brazilų vartus. Vis tik teisėjas šiame epizode padarė ne vieną, o galimai dvi klaidas: pražanga buvo už baudos aikštelės ribų, o brazilo pražanga buvo paskutinės vilties, todėl galima buvo parodyti ir raudoną kortelę.

Pražanga prieš Arjeną Robbeną (DELFI montažas)

Po 14 minučių Davi Luizo klaida ir skyle Brazilijos rinktinės gynyboje pasinaudojęs Daley Blindas padvigubino komandos persvarą. Tačiau ir šiame epizode teisėjai suklydo: pačioje atakos pradžioje Olandijos rinktinės žaidėjas atsidūrė nuošalėje.

Nuošalė prieš antrąjį olandų įvartį

68-ą minutę baudos aikštelėje griuvo jau brazilas Oscaras, tačiau akivaizdžios Daley Blindo pražangos nepastebėjęs arbitras parodė geltoną kortelę brazilų saugui.

Visas Brazilijos rinktinės viltis dar pakovoti dėl medalių palaidojo per teisėjo pridėtą laiką Georginio Wijnaldumo pelnytas įvartis.

17. Fantastiškas australo Timo Cahillo įvartis

Po ispanų sutriuškinimo buvo tikėtasi, kad Olandijos futbolininkai nepasigailės ir australų, tačiau šie parodė charakterį ir pralaimėjo po atkaklios kovos 2:3. Įsimintinas ir antrasis mačo įvartis - vos tik olandams pavyko išsiveržti į priekį, netrukus sekė išlyginamasis Australijos ekipos puolėjo šūvis.

18. Davido Luizo baudos smūgis

Brazilams pirmaujant ketvirtfinalio dvikovoje prieš Kolumbiją pirmaujant 1:0 Davidas Luizas 68-ą minutę neatremiamu baudos smūgiu padvigubino skirtumą. 2:1 triumfavę šeimininkai žengė į pusfinalį.

19. Juokingas Thomaso Mullerio baudos smūgis

Vokietijos rinktinės puolėjas buvo vienas geriausių čempionato žaidėjų, tačiau pasižymėjo ir juokingu epizodu. Aštuntfinalio rungtynėse su Alžyru baudos smūgį norėjusiam atlikti žaidėjui susipynė kojos.

20. A. Robbeno pirmas įvartis į ispanų vartus

Dvikovoje su Ispanijos rinktine puolėjas labai norėjo pasižymėti. Įspūdingą spurtą surengęs ir greičio rekordą pasiekęs (37 km/val.) olandas sugebėjo nuginkluoti Ikerą Casillasą.

21. Chriso Wondolowskio nesėkmingas smūgis

Aštuntfinalyje su Belgijos komanda, rezultatui esant 0:0, auksine galimybe 91-ą minutę išplėšti pergalę nepasinaudojo amerikiečių puolėjas, o jo komanda po pratęsimo 1:2 pralaimėjo belgams ir turėjo krautis lagaminus.

22. Wayne'o Rooney įvartis

2014-ųjų pasaulio čempionate - dar vienas anglų fiasko. Paskutiniai D grupėje likę Anglijos futbolininkai į priekį praleido ne tik taip pat namo išvažiavusius italus ir tolyn žengusius urugvajiečius, bet ir ketvirtfinalyje žaidusią Kostą Riką. Vienintelis geras ženklas - pagaliau varžovų vartininką pramušęs W. Rooney. Tai jis padarė 1:2 pralaimėtose rungtynėse su Urugvajumi.

23. 19-mečio amerikiečio pasirodymas mače su Belgija

Jurgenas Klinsmanas aštuntfinalio dvikovoje vietoj Landono Donovano į aikštę nusprendė išleisti 19-metį Julianą Greeną, atstovaujantį antrajai Miuncheno „Bayern“ komandai. Nei vieneriose grupės etapo rungtynėse nežaidęs jaunuolis ant vejos žengė pratęsimo metu, kuomet JAV rinktinė atsiliko 0:2. Vos pirmuoju prisilietimu J. Greenas pelnė įvartį ir sugrąžino intrigą.

24. Du L. Suarezo šūviai į anglų vartus

Tik dvejose pasaulio čempionato rungtynėse žaidęs L. Suarezas pelnė du įvarčius. Jis išplėšė pergalę prieš anglus (2:1).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)