7:1 ir 3:0 - tokiais rezultatais atitinkamai pralaimėtas pusfinalis vokiečiams ir mažasis finalas olandams. Tačiau patys brazilai mano, kad tokios pabaigos jie nenusipelnė.

„Mes nusivylę. Juk svajojome apie šį momentą“, - kalbėjo komandos kapitonas Thiago Silva.

„Nenusipelnėme tokios čempionato pabaigos. Deja, tai futbolas. Turime atsiprašyti visų, kurie mus palaikė rungtynėse su Vokietija ir Olandija. Sirgaliai pabaigoje mus nušvilpė, bet tai normalu - jie irgi turi jausmus“, - sirgalių veiksmus suprato gynėjas.

Tuo tarpu saugas Oscaras pripažino, kad pralaimėjimas sumažino jo pasitikėjimą savimi, ir prisiekinėjo, kad komanda jautėsi „labai liūdnai“.

„Siaubingas jausmas. Nėra žodžių jam apibūdinti. Mes patyrėme netikėtai skaudų pralaimėjimą prieš vokiečius ir grįžome ant vejos kovoti dėl trečios vietos, bet tai nebuvo mūsų diena“, - nusivylęs čempionato pabaiga buvo „Chelsea“ narys.

„Sukūrėme kelias progas ir žaidėme gana gerai, bet pralaimėjome. Nėra ką daugiau pasakyti. Turime peržvelgti savo klaidas ir planuoti ateitį.“

Bronzos medalius pirmą kartą šalies istorijoje iškovoję olandai džiaugėsi pergalingai pasibaigusiomis pirmenybėmis, o iš rinktinės vyriausiojo trenerio posto pasitrauksiantis naujasis „Manchester United“ treneris Louisas van Gaalas didžiavosi savo žaidėjais.

„Mums buvo sunku. Visi šansai buvo ne mūsų pusėje. Brazilai turėjo daugiau laiko pasiruošti, be to mus pusfinalyje nugalėjo tik po baudinių serijos“, - pasakojo olandas.

„Galėjome žaisti finale. Po rungtynių su Argentina mūsų dvasia sumenko. Komandos susitikime kalbėjau tik apie mačą su brazilais, bet ne apie Argentiną. Laimei, parodėme, kokie geri esame“, - savo komanda didžiavosi L. van Gaalas.

93-ią mačo minutę treneris nusprendė į aikštę išleisti savo trečiąjį vartininką Michelą Vormą. Tokiu būdu visi 23 olandų žaidėjai šiame čempionate buvo išbėgę ant vejos (pirmą kartą istorijoje).

„Nuostabu panaudoti visus 23 žaidėjus. Žaidėjai norėjo, kad Vormą išleisčiau nuo rungtynių pradžios, bet aš norėjau geriausios starto sudėties“, - apie istorinį reiškinį kalbėjo treneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)