Po košmaro pusfinalyje, kuomet kojas į geltoną „Selecao“ uniformą nusišluostė Vokietijos ekipa, brazilams atrodė, kad žemiau ristis nėra kur.

Tačiau pralaimėjimą 1:7 sekė kitas nuopuolis, įpylęs dar vieną porciją žibalo į liepsnojančią Brazilijos gėdos ugnį.

Trys Olandijos rinktinės smūgiai į Julio Cesaro ginamus vartus nustatė naują brazilų visų laikų praleistų įvarčių pasaulio čempionatuose antirekordą. Iš viso šiame turnyre kamuolį iš vartų veteranui teko traukti 14 kartų. Tiek įvarčių nebuvo praleidusi nė viena iš 19-os komandų, planetos pirmenybėse gynusių namų sienas.

Nenuostabu, kad aistruoliai šalies sostinės Brazilijos stadione triukšmingai švilpė, kuomet prieš rungtynių pradžią arenos ekrane stambiu planu išvydo trenerio veidą. Švilpė jie ir dvikovos pabaigoje – tik jau visai komandai.

Bet L. F. Scolari tikino nesuprantantis, kodėl jo auklėtiniai kritikuojami.

„Tai buvo lygus mačas. Žaidėjus vertėtų pagirti už tai, kaip jie rungtyniavo. Mano nuomone, mes nežaidėme blogai. Komanda kovojo ir kūrė progas“, – dėstė 65-erių specialistas.

Jo sutartis su Brazilijos futbolo federacija (CBF) baigs galioti šiemet, tačiau proga garsiai paskelbti apie pasitraukimą iš pareigų L. F. Scolari šeštadienį nepasinaudojo.

„Dabar netinkamas metas apie tai kalbėti. Parengsiu ataskaitą federacijai, ir jos prezidentas nuspręs, ko nori ateityje. Mes pralaimėjome dar vieną mačą, bet gyvenimas tęsiasi. Tai, kas nutiko, neturi nieko bendro su treneriu. Reikalas tas, kad turime labai jauną komandą. Mes neparuošiame pakankamai žaidėjų, ir vien pakeitęs rinktinės trenerį šios problemos neišspręsi“, – kalbėjo Brazilijos ekipos vairininkas.

Beje, jau išrinktas būsimas CBF prezidentas Marco Polo Del Nero dar prieš šeštadienio akistatą su Olandija išreiškė palaikymą Didžiajam Felipe, kaip L. F. Scolari vadinamas tėvynėje.

„Dėl manęs, jis lieka“, – pareiškė M. P. Del Nero.

Tačiau vadovauti federacijai jis pradės tik kitą pavasarį, o iki to laiko Brazilijos rinktinė jau gali turėti naują vyriausiąjį trenerį.

Tuo tarpu pergalingai su Brazilija atsisveikinusiems olandams sukti galvos dėl panašių klausimų nebereikia. Po čempionato „oranžinių“ strategas Louisas van Gaalas pradės treniruoti „Manchester United“ (Anglija) klubą, o jį pakeis legendinis olandų specialistas Guusas Hidinkas.

Atsisveikindamas L. van Gaalas priminė, jog jo auklėtiniai pasaulio čempionate taip ir nepatyrė pralaimėjimo, neminint nesėkmingos 11 m baudinių serijos pusfinalio dvikovoje su Argentina.

„Galėjome būti finale. Tai žinant, pasiruošti šioms rungtynėms buvo tik dar sunkiau. Viskas buvo ne mūsų pusėje: turėjome diena mažiau pailsėti, komandos kovinė dvasia buvo smukusi. Laimei, vėl parodėme, kokie geri esame“, – po mačo kalbėjo treneris.

Šeštadienį jis dar kartą atkreipė į save dėmesį vartininkų rokiruote, tik šįkart ją atliko dėl visai kitų paskatų nei ketvirtfinalyje su Kosta Rika. Rungtynėms artėjant į pabaigą L. van Gaalas išleido į aikštę „Swansea“ (Anglija) klubo vartų sargą Michelą Wormą vien dėl to, jog jis buvo paskutinis olandų atstovas, dar nežaidęs čempionate Brazilijoje.

„Žaidėjai norėjo, kad įtraukčiau Michelą į starto sudėtį, bet atsakiau jiems, kad to negaliu padaryti, nes ten noriu matyti geriausius 11-a žaidėjų. O kai jau pirmavome 2:0, nerimas atlėgo, ir galėjau išleisti jį į aikštę. Nuostabu, kad visi 23 mūsų futbolininkai spėjo parungtyniauti šiame turnyre“, – džiaugėsi specialistas.

Primename, kad planetos pirmenybių finale, sekmadienį Rio de Žaneiro „Maracana“ stadione prasidėsiančiame nuo 22 val. Lietuvos laiku, susigrums Vokietijos ir Argentinos vienuolikės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)