Luiso van Gaalo auklėtiniai tapo pirmaisiais šalies futbolininkais, planetos pirmenybėse iškovojusiais trečią vietą. Tuo tarpu brazilai antrą kartą liko ketvirti.

Kurtinantis vietinių sirgalių triukšmas nutildytas buvo jau 2-ą rungtynių minutę, kuomet teisėjas iš Alžyro Djamelis Haimoudi paskyrė 11 metrų baudinį į brazilų vartus. Vis tik teisėjas šiame epizode padarė ne vieną, o galimai dvi klaidas: pražanga buvo už baudos aikštelės ribų, o brazilo pražanga buvo paskutinės vilties, todėl galima buvo parodyti ir raudoną kortelę.

Pražanga prieš Arjeną Robbeną (DELFI montažas)

Po 14 minučių Davi Luizo klaida ir skyle Brazilijos rinktinės gynyboje pasinaudojęs Daley Blindas padvigubino komandos persvarą. Tačiau ir šiame epizode teisėjai suklydo: pačioje atakos pradžioje Olandijos rinktinės žaidėjas atsidūrė nuošalėje.

Nuošalė prieš antrąjį olandų įvartį

68-ą minutę baudos aikštelėje griuvo jau brazilas Oscaras, tačiau akivaizdžios Daley Blindo pražangos nepastebėjęs arbitras parodė geltoną kortelę brazilų saugui.

Visas Brazilijos rinktinės viltis dar pakovoti dėl medalių palaidojo per teisėjo pridėtą laiką Georginio Wijnaldumo pelnytas įvartis.

Iki šio mačo Brazilijos ir Olandijos rinktinės tarpusavyje buvo žaidusios 11 kartų. Komandos pasidalijo po 3 pergales ir 5 sykius rungtynės baigė lygiosiomis.

Brazilams šiame mače padėti negalėjo Neymaras, kuriam ketvirtfinalyje skilo stuburo slankstelis, bet žaisti galėjo po diskvalifikacijos sugrįžęs gynėjas T. Silva.

Mažojo finalo rungtynės vyko Brazilijos miesto nacionaliniame stadione.

Rungtynės:

Brazilija 0 - 3 Olandija
3' [0 - 1] Robin van Persie (iš 11 metrų baudinio)
17' [0 - 2] Daley Blind
90+1' [0 - 3] Georginio Wijnaldum

Komandų statistika: Brazilija - Olandija

Atlikti smūgiai: 11 - 8
Smūgiai į vartų plotą: 5 - 5
Kamuolio kontrolė: 58% - 42%
Kampiniai: 4 - 1
Nuošalės: 1 - 2
Pražangos: 16 - 20
Geltonos kortelės: 3 - 2
Atlikti perdavimai: 597 - 410

Rungtynių eiga:

Turnyro šeimininkų rinktinė žaidė A grupėje, kurioje 3:1 įveikė Kroatiją ir 4:1 - Kamerūną bei nulinėmis lygiosiomis sužaidė su meksikiečiais. Aštuntfinalyje Luizo Felipe Scolari auklėtiniai tik po 11 metrų baudinių serijos 4:3 parklupdė Čilę, ketvirtfinalyje 2:1 nugalėjo Kolumbiją, bet pusfinalyje net 1:7 nusileido vokiečiams.

B grupėje rungtyniavę olandai 5:1 sutriuškino ispanus, 3:2 palaužė Australiją ir 2:0 nugalėjo čiliečius. Ketvirtfinalyje Olandijos komanda 2:1 laimėjo prieš Meksiką, ketvirtfinalyje tik po baudinių serijos 4:3 palaužė Kostą Riką, o pusfinalyje baudinių serijoje 2:4 pralaimėjo Argentinai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (941)