Dar balandį Kaune gyvenantis Augustas tapo oficialaus čempionato restoranų tinklo „McDonald‘s“ rengiamos tarptautinės programos „Į stadioną – su žvaigžde“ nugalėtoju Lietuvoje, kuriam atiteko išskirtinė galimybė vykti į pasaulio futbolo čempionatą Brazilijoje. Jaunajam futbolo aistruoliui buvo įteiktas kelialapis į pusfinalio rungtynes San Paulo stadione, kuriame paaiškėjo 2014 metų pasaulio čempionato finalo dalyviai.

Kol Augustas į stadioną lydėjo Olandijos rinktinę, drauge su juo į čempionatą atvykęs tėtis visa tai stebėjo rungtynių žiūrovams skirtose tribūnose.

„Šiame stadione telpa net 65 tūkst. žiūrovų, kurie vienu metu serga už savo šalių komandas. Vien galimybė jame gyvai stebėti rungtynes yra nepakartojama patirtis, o ką jau kalbėti apie tai, kad į futbolo aikštę žygiuoja ir paties sūnus“, – dar prieš išvykdamas į Braziliją lūkesčiais dalijosi Augustą kelionėje lydėjęs tėtis Andrius Grabažis.

Brazilijoje lietuvių laukė ir daugiau įspūdžių. Jų kelionė prasidėjo Rio de Žaneiro mieste, kuriame iš įvairių pasaulio šalių susirinkę „Į stadioną – su žvaigžde“ programos dalyviai turėjo galimybę susipažinti su vienu egzotiškiausių pasaulio miestų bei išbandyti jėgas paplūdimio futbolo aikštelėje. Tiesa, grįžęs iš Brazilijos Augustas Lietuvoje neužsibus. Pasibaigus pasaulio čempionatui jo jau laukia kelionė į Olandiją, kuri berniukas treniruosis Amsterdamo „Ajax“ klubo stovykloje.

San Paule vykusiose čempionato pusfinalio rungtynėse dalyvavo 22 vaikai iš įvairių pasaulio šalių. Tarp jų į aikštę žengė ir šešerių Lukas iš Estijos. Jis į rungtynes palydėjo Argentinos rinktinės gynėją Pablo Zabaletą. Latvijos atstovas pasirodys šį savaitgalį vyksiančiose finalo rungtynėse.

„Į stadioną – su žvaigžde“ yra pasaulinės „McDonald‘s Player Escort“ programos dalis. Jos metu į 2014-ų FIFA pasaulio čempionatą iš viso vyks 1408 vaikai iš beveik 70 šalių.

Futbolą ir įvairius futbolo renginius „McDonald‘s“ palaiko jau daugiau nei 25 metus, o nuo 1994-ų yra oficialus FIFA pasaulio čempionato rėmėjas ir restoranų tinklas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)