FIFA liepos 4 d. išsiuntė laišką NFF, kuriame išreiškė susirūpinimą tuo, kad Nigerijos Aukščiausiasis teismas leido nušalinti federacijos prezidentą, Vykdomojo komiteto narius ir NFF Kongresą nuo pareigų, o Sporto ministrui patikėjo paskirti atsakingą asmenį, kol vyks tyrimas.

Tačiau tokie veiksmai FIFA yra laikomi trečių šalių kišimusi į federacijos veiklą. Tuo labiau, kad nauji NFF Kongreso rinkimai buvo numatyti tik rugpjūčio 26 dieną.

Trečiadienį FIFA pranešė, kad, kol teisėtiems NFF vadovams nebus grąžinti jų įgaliojimai, visi Nigerijos klubai ir rinktinės yra suspenduojami nuo bet kokių tarptautinių varžybų.

Tokios sankcijos NFF skiriamos nebe pirmą kartą: FIFA po 2010 m. planetos pirmenybių PAR suspendavo šalies federaciją dėl vyriausybės kišimosi į jos darbą.

DELFI primena, kad Nigerijos vyrų futbolo rinktinė 2014 m. planetos pirmenybėse pasiekė aštuntfinalį, kuriame tik antrame kėlinyje 0:2 nusileido Prancūzijos komandai.

Tiesa, šiam mačui teisėjavęs amerikietis Markas Geigeris priėmė net kelis kontroversiškus sprendimus prancūzų naudai: 38 min. jis privalėjo skirti 11 metrų baudinį į Hugo Lloriso ginamus vartus po to, kai pakėlus kampinį Patrice Evra rankomis apkabino puolėją Peterį Odemwingię ir neleido šiam pašokti, o 54 min. turėjo išvyti iš aikštės Blaisę Matuidį, kuris atvira koja atakavo ir traumavo Ogenyį Onazį. Šis iš aikštės buvo išgabentas tiesiai į ligoninę, ten jam nustatytas kojos lūžis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)