121 minutė – tiek aikštėje šeštadienio vakarą praleido Olandijos vartų sargas Jasperas Cillessenas, kai L. van Gaalas pamojo savo auklėniui liepdamas užleisti vietą visą turnyrą ant atsarginių suolo praleidusiam Timui Krului.

193 cm ūgio ilgarankis „Newcastle United“ (Anglija) klubo vartininkas atmušė du Kosta Rikos futbolininkų smūgius nuo 11 m žymos ir nulėmė savo šalies rinktinės triumfą baudinių serijoje rezultatu 4:3.

Pasirodo, tokią rokiruotę L. van Gaalas buvo apgalvojęs dar prieš mačą.

„Kiekvienas žaidėjas mano komandoje turi tam tikrų savybių ir įgūdžių. Visi manėme, kad Timas geriausiai tiktų 11 m baudinių serijai, nes šokdamas pasiekia toliau už kitus. Jasperui nieko apie tai neužsiminėme nenorėdami jo iš anksto nuliūdinti, bet Timui pasakėme, kad 11 m baudinių serijos atveju jis stos į vartus. Jis išstudijavo, kaip Kosta Rika mušė baudinius Graikijai aštuntfinalyje, ir puikiai nuspėjo smūgių kryptis. Taigi, visi dabar šiek tiek didžiuojamės, kad šis sprendimas padėjo žengti tolyn“, – pasakojo Olandijos ekipos vyriausiasis treneris, atkakliai taupęs paskutinį savo keitimą T. Krului.

L. van Gaalas džiaugėsi paneigęs ir dar vieną nerašytą futbolo taisyklę: neįmuši tu – įmuša tau. Pagrindinio laiko pabaigoje ir pratęsime olandai tiesiog bombardavo Kosta Rikos vartus, bet visos progos buvo iššvaistytos, ir dvikova baigėsi nulinėmis lygiosiomis. Nepaisant to, likimas nuo „oranžinių“ nenusisuko.

„Reikia nukelti kepurę prieš šiuos žaidėjus. Jie buvo daug kantresni už treneris, kurie be perstojo šokinėjo nuo suolo. Nors varžovai ir tempė laiką, o teisėjas nieko dėl to nedarė. Aš jau nekalbu apie pražangų fiksavimą“, – dėstė naujasis „Manchester United“ (Anglija) ekipos vairininkas.

Primename, kad pasaulio pirmenybių pusfinalyje trečiadienį Olandija kovos su Argentina.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (171)